Κινητοποιήσεις και απεργίες Τετάρτη – Πέμπτη

Την Τετάρτη θα απέχουν από τα καθήκοντά τους γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές, οδοντίατροι και φαρμακοποιοί, οι οποίοι έχουν προγραμματίσει να κάνουν πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών με προσυγκέντρωση έξω από τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών στις 13.00.

Η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας αποφάσισε τη Δευτέρα η αποχή των δικηγόρων να διαρκέσει τρεις ημέρες,

έως και την Παρασκευή. Σε νέες κινητοποιήσεις προσανατολίζονται και οι μηχανικοί.

Σε 48ωρη απεργία την Τετάρτη και την Πέμπτη προχωρούν οι νοσοκομειακοί γιατροί, αντιδρώντας και αυτοί στα νέα μέτρα. Ετσι, το νοσοκομεία και κέντρα υγείας θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

Οι δημοσιογράφοι θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία από τις 6 το πρωί της Τετάρτης έως τις 6 το πρωί της Πέμπτης. Την Πέμπτη θα υπάρξει στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 15.00, θα καλύπτονται ωστόσο δημοσιογραφικά οι απεργιακές κινητοποιήσεις.

Γενική απεργία την Πέμπτη

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν απεργιακό συλλαλητήριο στις 11 στο Πεδίον του Αρεως. Ξεχωριστή συγκέντρωση στην Ομόνοια θα πραγματοποιήσει την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ .

-          Tη διοργάνωση πανεμπορικού συλλαλητηρίου με κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων έχει αποφασίσει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου ΕΣΕΕ . Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί έξω από τα γραφεία της Συνομοσπονδίας, στην οδό Μητροπόλεως, στις 12.00.

-          Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ανά τη χώρα ανακοίνωσε και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ενοικιαστών Περιπτέρων και Καπνοπωλών Ελλάδος.

Πως θα λειτουργήσουν τα μέσα μεταφοράς

Τη συμμετοχή τους στη γενική απεργία της Πέμπτης, με στάση εργασίας από τις 5.00 έως τις 9.00 το πρωί, ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι σε Μετρό ΗΣΑΠ (ηλεκτρικός) και Τραμ. Εντός της ημέρας αναμένονται οι αποφάσεις των εργαζομένων σε λεωφορεία και τρόλεϊ

-          Επίσης, όλη η χώρα θα μείνει χωρίς ταξί από τις 08.00 έως τις 17.00, με εξαίρεση τη Θεσσαλονίκη, όπου οι αυτοκινητιστές θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία από τις 5.00 της Πέμπτης έως τις 5.00 της Παρασκευής.

-          Οι εργαζόμενοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του προαστιακού προχωρούν επίσης σε 24ωρη απεργία, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα να μην εκτελεστούν δρομολόγια ούτε στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο του Μετρό .

-         Με αποφαση της ΠΝΟ θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια της χώρας για 24 ώρες (από 00.01 έως 24.00) τα πλοία όλων των κατηγοριών.

-          Στάση εργασίας αναμένεται και από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

σχετικά άρθραΑκαρπη η συνάντηση βενζινοπωλών-υπουργού ΟικονομικώνΤο ξένο πρακτορείο ειδήσεων και το φάντασμα της χρεοκοπημένης ΕφημερίδαςΠοιοι είναι οι άξονες της ενοποίησης Εθνικής – EurobankΛαγκάρντ: «Η Ελλάδα πρέπει να πάρει παράταση δύο ετών!»Πράσινο φως στο deal Πειραιώς – ΑΤΕ από την Επιτροπή ΑνταγωνισμούΣτις τράπεζες περνούν ακίνητα – “φιλέτα” της ΒωβόςΒάιντμαν: Κίνδυνος επιβάρυνσης των κεντρικών τραπεζών λόγω κρίσηςEurog
Keywords
Τυχαία Θέματα