Καβγάς Βούτση – Τσακαλώτου στη Βουλή

10:39 2/2/2017 - Πηγή: BankWars

Καβγάς ξέσπασε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας στη Βουλή, ανάμεσα στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση και τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο κ. Τσακαλώτος ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού, προκειμένου να απαντήσει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος νωρίτερα ζήτησε εξηγήσεις για την περίφημη επιστολή, με την οποία ο υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι δεν έχουν υλοποιηθεί τα 2/3 των δεσμεύσεων έναντι των

πιστωτών.

Ωστόσο, ο κ. Βούτσης είχε ήδη δώσει τον λόγο στον πρωθυπουργό και, τηρώντας το «αρχηγού παρόντος πάσα αρχή παυσάτω», αρνήθηκε την παρέμβαση Τσακαλώτου, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα.

«Όχι» ακούστηκε να φωνάζει ο κ. Τσακαλώτος, που είχε καθίσει στα βορεινά των βουλευτικών εδράνων.

«Το όχι, όχι σε μένα» του απάντησε αυστηρά ο πρόεδρος της Βουλής.

«Αυτά είναι απαράδεκτα» συνέχισε ο υπουργός Οικονομικών σε έξαλλη κατάσταση, χωρίς να κάμψει την στάση του κ. Βούτση.

«Τα απαράδεκτα και άλλα τέτοια δεν θα τα λέτε εδώ. Εξηγηθήκαμε;» συνέχισε ο πρόεδρος της Βουλής, με τον κ. Τσίπρα να παρακολουθεί χαμογελώντας το επεισόδιο…

Περίπου μία ώρα αργότερα, αφού είχε ολοκληρωθεί η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της Βουλής απευθύνθηκε στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, προτείνοντάς του να λάβει τον λόγο -όπως είχε ζητήσει- για να απαντήσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οταν όμως ο Νίκος Βούτσης είπε στον υπουργό Οικονομικών ότι μπορεί να μιλήσει, ο κ. Τσακαλώτος αρνήθηκε πεισματικά, κάνοντας μια απαξιωτική χειρονομία προς το προεδρείο της Βουλής, από τα πίσω έδρανα όπου καθόταν.

Είχε προηγηθεί η συνέντευξη του Νίκου Βούτση στον ΣΚΑΙ, όπου εκλήθη να σχολιάσει τα όσα αναφέρονται στην επιστολή Τσακαλώτου προς τους δανειστές, στην οποία σημειώνεται ότι η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει το 33% των συμφωνηθέντων.

Ο κ. Βούτσης αρχικά είπε «ρωτήστε τον κ. Τσακαλώτο». Στη συνέχεια έσπευσε να συμπληρώσει ότι «η εντύπωση που έχουμε εμείς από πλευράς νομοθετημάτων και πορείας δεσμεύσεων και προόδου του προγράμματος είναι ότι η κυβέρνηση από το Δεκέμβριο έχει κάνει όλα τα συμφωνηθέντα».

«Ίσως αναφερόταν και ίσως αναφέρεται στα επιπλέον ζητήματα από το ΔΝΤ που δεν ήταν στη συμφωνία του ’15 και την πρώτη αξιολόγηση και βρίσκονται πάνω στο τραπέζι» πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα