ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ Ο ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗΣ

Καταιγιστικές οι εξελίξεις στην υπόθεση του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη για το σκάνδαλο της Proton Bank. Κρίθηκε προφυλακιστέος και θα οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού. Η απάντηση του επιχειρηματία.

Τελευταία ενημέρωση: 18:55

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την πολύωρη απολογία του ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης. Ο Λ. Λαυρεντιάδης

απολογήθηκε ενώπιον της 2ης Ειδικής Ανακρίτριας, από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου εισήχθη χθες μετά τη σύλληψή του, για την υπόθεση των επισφαλών δανείων που χορήγησε η PROTON BANK σε εταιρείες συμφερόντων του.

Η ανακρίτρια της υπόθεσης μετέβη στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται o κατηγορούμενος επιχειρηματίας ενώ αργότερα ενώπιον της θα μεταχθούν οι τρεις συγκατηγορούμενοι του Λαυρεντιάδη που συνελήφθησαν μετά από ένταλμα ως ύποπτοι φυγής, οι οποίοι αναμένεται να λάβουν προθεσμία για την λογοδοσία τους.

Η ανακρίτρια εξέδωσε για την υπόθεση, έξι εντάλματα σύλληψης συμπεριλαμβανομένου αυτού σε βάρος του επιχειρηματία. Τα υπόλοιπα εντάλματα αφορούν τρία υψηλόβαθμα στελέχη της τράπεζας, που συνελήφθησαν ήδη, ένα που εκδόθηκε σε βάρος γυναίκας κατηγορουμένης, επίσης στελέχους της τράπεζας, που φέρεται να εξέφρασε την πρόθεση της να εμφανιστεί άμεσα στις αρχές και τέλος το ένταλμα σε βάρος του Πέτρου Κυριακίδη, στενού συνεργάτη του βασικού κατηγορούμενου, ο οποίος εξακολουθεί να μην έχει εντοπιστεί από την αστυνομία.

Η απάντηση Λαυρεντιάδη στην προφυλάκιση

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της προφυλάκισής του εκ μέρους του επιχειρηματία εκδόθηκε ανακοίνωση όπου γίνεται επίκληση των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση επισημαίνεται:

Μολονότι όπως όλοι γνωρίζουν έχω σοβαρότατο πρόβλημα υγείας που καθιστά κατά καιρούς αναγκαία την νοσηλεία μου στο εξωτερικό,

1)Επέστρεψα στη χώρα μου αμέσως μετά την κίνηση της ποινικής διαδικασίας σε βάρος μου προκειμένου να θέσω τον εαυτό μου στη διάθεση της δικαιοσύνης. Εμφανίστηκα πάντοτε, όπου και όποτε τούτο μου ζητήθηκε ενώπιον των δικαστικών αρχών , ενώ είμαι γνωστής διαμονής και ουδέποτε επιχείρησα να διαφύγω στο εξωτερικό.

2)Τα προβλήματα υγείας μου αγνοήθηκαν προκλητικά. Καθιστώ υπεύθυνη την δικαιοσύνη για ο,τιδήποτε μου συμβεί.

3)Η παρούσα ποινική διαδικασία σε βάρος μου στηρίχτηκε σε ένα διάτρητο, αντιφατικό και εντελώς προκατειλημμένο πόρισμα ελέγχου που συντάχθηκε από την τράπεζα της Ελλάδος, Πρόκειται για κλασική περίπτωση δυσμενούς επιλεκτικής μεταχείρισης. Πολύ πριν μου απαγγελθεί ποινική κατηγορία είχα επιστήσει με ειδική οικονομοτεχνική πραγματογνωμοσύνη την προσοχή της δικαιοσύνης στα κραυγαλέα σφάλματα του πορίσματος. Αγνοήθηκε παντελώς.

4)Δεν τηρήθηκε καθόσον αφορά το πρόσωπό μου η δικονομική τάξη και καταστρατηγήθηκε κάθε δικονομικό δικαίωμά μου. Αρνήθηκα να συμπράξω σε αυτό.

5)Λυπάμαι τους χιλιάδες εργαζόμενους που θα μείνουν τώρα χωρίς δουλειά και αναρωτιέμαι για ποιον λόγο, σε αυτή τη δύσκολη για τη χώρα στιγμή, δεν θέλουν κάποιοι να επιστρέψουν στην Ελλάδα 160 εκατομμύρια ευρώ που έχω δηλώσει από τον Ιούλιο ότι θέλω να καταβάλλω.

Όπως μετέδιδε νωρίτερα τo bankwars.gr, καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Ο ίδιος, βρίσκεται στον Ευαγγελισμό. Ένταλμα για τον Πέτρο Κυριακίδη. Συνελήφθησαν ο καθηγητής Οικονομικών Τρ. Κολλίντζας, ο Αντώνης Αθανασόγλου και ο Δημήτρης Σαραμαντής. Παραδόθηκε η Σμαράγδα Λιαμαρκοπούλου.

Κόντρα Βενιζέλου και ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε 1000 ργαζόμενοι στην ALAPIS. Στελέχη του λιμενικού και της ΕΛΑΣ στην ιδιωτική φρουρά του.

Ο Αντώνης Αθανασόγλου και ο Δημήτρης Σαραμαντής τότε μέλη της Proton Bank αλλά και της επιτροπής επιδοτήσεων κατηγορούνται για την υπόθεση των επισφαλών δανειοδοτήσεων ύψους 1.701.000 ευρώ προς εταιρίες συμφερόντων του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Η σύλληψή τους έγινε με βάση ένταλμα που εξέδωσε η 2η ειδική ανακρίτρια θεωρώντας ότι και για αυτούς, όπως και για τον επιχειρηματία, υπάρχουν ενδείξεις ότι είναι ύποπτοι φυγής.Σύμφωνα με πληροφορίες παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές η κατηγορούμενη, πρώην μέλος του Δ.Σ. της Proton Bank, Σμαράγδα Λιαρμακοπούλου, σε βάρος της οποίας είχε εκδοθεί επίσης ένταλμα.

Οι αστυνομικοί που συνέλαβαν τον κ. Λαυρεντιάδη βρήκαν και κατέσχεσαν στο σπίτι του 600.000 ευρώ σε μετρητά καθώς και πολύτιμα κοσμήματα, ενώ στο αρχείο του βρέθηκαν τραπεζικοί λογαριασμοί σε ολόκληρο τον κόσμο.

Έντονη ήταν η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στις δηλώσεις Στρατούλη σχετικά για τους χειρισμούς Βενιζέλου στην υπόθεση της Proton Bank. Η χυδαιότητα του ΣΥΡΙΖΑ, ξεπέρασε σήμερα κάθε προηγούμενο, επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ. Στην απάντηση της Ιπποκράτους γίνεται λόγος για χυδαίο ψέμα του Δ.Στρατούλη ότι με ρύθμιση του Ευ. Βενιζέλου χαρίστηκαν στον Λ. Λαυρεντιάδη 160 εκατ. ευρώ.

Στελέχη του λιμενικού και της ΕΛΑΣ στην ιδιωτική φρουρά Λαυρεντιάδη

Δύο βατραχάνθρωποι του Λιμενικού Σώματος και δύο αστυνομικοί είναι μεταξύ των ανδρών της ιδιωτικής φρουράς του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη που συνελήφθησαν χθες μαζί με τον επιχειρηματία στην οικία του. Συνολικά συνελήφθησαν 16 άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παροχή υπηρεσιών ασφάλειας χωρίς άδεια. Όλοι τους οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα.

Οι βατραχάνθρωποι, αμφότεροι ηλικίας 32 ετών, υπηρετούν στη Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος. Όσον αφορά τους αστυνομικούς, πρόκειται για υπαστυνόμο, ηλικίας 50 ετών, ο οποίος υπηρετεί στα ΜΑΤ και για 45χρονο αρχιφύλακα της Υπηρεσίας Προστασίας Επισήμων.

Εργαζόμενοι ALAPIS: Έλεος υποκριτές!...

Το σκάνδαλο της Alapis αγγίζει τα 3 δισ. ευρώ. Για υποκρισία και εθελοτυφλία με την υπόθεση του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη κατηγορούν τις ελεγκτικές αρχές οι εργαζόμενοι στην Alapis τονίζοντας ότι το σκάνδαλο με την εν λόγω εταιρεία είναι πολύ μεγαλύτερο από εκείνο της Proton Bank.

«Είναι η στιγμή να αναφερθούμε σε ένα ακόμα μεγάλο σκάνδαλο το οποίο για πολιτικούς λόγους δεν αναφέρεται πουθενά και οι ελεγκτικές αρχές (χρηματιστήριο – οικονομικοι εισαγγελείς ) εθελοτυφλούν! ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ALAPIS . Την ώρα που ο επιτυχημένος επιχειρηματίας κατηγορείται για 800 εκατομμύρια, το σκάνδαλο Alapis αγγίζει τα 3 δισεκατομμύρια που θα κληθούν να πληρώσουν οι μικροεπενδυτές και ο Ελληνικός λαός (για τον δανεισμό των 1,2 δισ) . ΕΛΕΟΣ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ. 1000 εργαζόμενοι απλήρωτοι μέσα στις γιορτές και εσείς παίζετε πολιτικά παιχνιδάκια.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ μετά την “επίθεση” Στρατούλη

«Πρώτον, η απομάκρυνση της διοίκησης Λαυρεντιάδη από την Proton και η αφαίρεση της άδειας λειτουργίας της Τράπεζας έγιναν επί θητείας του κ. Βενιζέλου στο υπουργείο Οικονομικών. Κατά των αποφάσεων αυτών έχει στραφεί ο κ. Λαυρεντιάδης στο ΣτΕ. Αυτή είναι η αλήθεια την οποία ο κ. Στρατούλης μεθοδικά μετέτρεψε σε ψέμα λέγοντας το ακραία χυδαίο ότι με ρύθμιση του κ. Βενιζέλου χαρίστηκαν στον κ. Λαυρεντιάδη 160 εκατ !!! Δεύτερον, είπε ο κ. Στρατούλης ότι ο κ. Βενιζέλος «ξέχασε» τη «λίστα Λαγκαρντ» κάτω από το μαξιλάρι του, όταν είναι γνωστό: -ότι η «λίστα Λαγκαρντ» υπάρχει επειδή ο κ. Βενιζέλος την έστειλε στην αρμόδια αρχή, μόλις αυτή ισχυρίστηκε ότι δεν είχε αντίγραφο, παρότι στελέχη της είχαν και με το παραπάνω, άποψη για το περιεχόμενο της, όπως φάνηκε από τις περίεργες συζητήσεις τους .

-Ότι ενημερώθηκε για την ύπαρξη και τον τρόπο περιέλευσης του υλικού αυτού από τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ που την είχε στη διάθεση του δυο μήνες πριν και την είχε αξιολογήσει. Τι άλλο έπρεπε να κάνει ο υπουργός στο δικό του επίπεδο;

Επιπλέον αναφορικά με την υπόθεση της PROTON επισημαίνει ότι, η κατάθεση για μια ημέρα διαθεσίμων του ελληνικού δημοσίου ύψους 160 εκ (που φυσικά επεστράφησαν εντόκως την επομένη) στην Proton, που δεν τελούσε πια υπό διοίκηση επιλογής Λαυρεντιάδη, έγινε -όπως και σε όλες τις άλλες τράπεζες- την περίοδο εκείνη σε συνεννόηση με την Τράπεζα της Ελλάδος και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών για να προστατευθεί η ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος και να υπάρξει στοιχειώδης χρόνος για να εφαρμοστεί οργανωμένα η προβλεπόμενη από το νόμο παρέμβαση της ΤτΕ στην Ρroton.

Επίσης για να προστατευτούν τα συμφέροντα του δημοσίου που είχε ενισχύσει από το 2008 την Proton με μεγάλα ποσά, με τη μορφή ομολόγων, εγγυήσεων κλπ, επισημαίνει. Τα συμφέροντα του δημοσίου προστατεύτηκαν με τις κινήσεις που έκανε το υπουργείο οικονομικών και η ΤτΕ. Όλα αυτά έχουν παρουσιαστεί κατ´ επανάληψη στη Βουλή.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΕΜΠΤΗ 13/12

Συνελήφθη ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης για την υπόθεση της Proton Bank. Ο επιχειρηματίας πέρασε το βράδι της Πέμπτης στον Ευαγγελισμό δηλώνοντας ασθένεια.

Ο επιχειρηματίας συνελήφθη στο σπίτι του στη Βάρη. Από τη ΓΑΔΑ θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Η σύλληψη του επιχειρηματία έγινε μια ημέρα μετά δικαστική απόφαση με την οποία διατάχθηκε η συντηρητική κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας του Λ. Λαυρεντιάδη μέχρι του ποσού των 8,8 εκατ. ευρώ και άλλων 29 προσώπων, που εμπλέκονται στην υπόθεση της Proton Bank. Στη Δικαιοσύνη είχαν προσφύγει μέτοχοι της τράπεζας.

Στον επιχειρηματία έχει επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για σειρά κακουργημάτων για την υπόθεση της τράπεζας Proton Bank. Συνολικά για την υπόθεση κατηγορούνται 28 άτομα, τα οποία αντιμετωπίζουν, κατά περίπτωση, τα κακουργήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, απάτης σε βάρος του Δημοσίου σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, υπεξαίρεσης επίσης σε συνδυασμό με τον Ν.108/50 για το σύνολο των επισφαλών δανείων και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Keywords
λαυρεντιαδης, εν λόγω, τραπεζες, ελλαδα, βενιζελος, συριζα, alapis, ελασ, συλληψεις, ΠΑΣΟΚ, ματ, εταιρεία, σδοε, ττε, βουλη, πεμπτη, γαδα, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, τελος ακινητης περιουσιας, τελος ακινητων, υπουργειο δικαιοσυνης, η ημέρα της γης, 600 δις, λιστα λαγκαρντ, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, μια ημερα, αδεια, αστυνομια, δουλεια, σδοε, ττε, υπουργειο οικονομικων, ψεμα, ωρα, ελεος, αφαιρεση, βρισκεται, γινεται, δηλωσεις, διοικηση, ευαγγελισμος, εγινε, ευρω, ειπε, υπαρχει, ελασ, ενημερωση, εν λόγω, ενωση ελληνικων τραπεζων, εξι, επρεπε, εταιρεία, ετων, υποθεση, κινηση, κοσμηματα, λογο, ματ, μηνες, μορφη, οικια, ορος, πεμπτη, προβληματα, ρυθμιση, σειρα, συλληψη, σπιτι, τρια, φυσικα, χρονος, χυδαιο, χυδαιοτητα, alapis, δημητρης, δικαιωμα, ενωση, φυλακες, χωρα, υπουργειο, νοσοκομειο, πληροφοριες, τραπεζα, θελω να, υγειας
Τυχαία Θέματα