Κόκαλης – Λασκαρίδης – Κινέζοι, μαζί για τον ΟΠΑΠ

Από ρεπορτάζ capital.gr: Κοντά σε συμφωνία για την δημιουργία ενός κοινού σχήματος που θα διεκδικήσει με σοβαρότατες αξιώσεις την απόκτηση του 33% της ΟΠΑΠ Α.Ε. το οποίο παραχωρεί το Δημόσιο μέσω διεθνούς διαγωνισμού βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες οι όμιλοι Λασκαρίδη (Regency Entertainment), Κόκκαλη (Intralot) και η κινέζικη Fosun International.

Η Fosun International συμμετέχει μέσω της ελεγχόμενης PrimroseTreasure Limited. Η κινεζική Fosun αποτελεί

έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς της Κίνας, με δραστηριότητες και συμμετοχές από τον ασφαλιστικό κλάδο, τη φαρμακοβιομηχανία, μέχρι το real estate, τη χαλυβουργία, το λιανεμπόριο και τον τουρισμό, ενώ έχει συνάψει στρατηγική συνεργασία με τον αμερικανικό όμιλο Carlyle.

Όσο για τον όμιλο Λασκαρίδη, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους εφοπλιστικούς οργανισμούς, με πιο γνωστές τις εταιρείες Lavinia Corp και την θυγατρική της Alpha Reefer Transport η οποία εδρεύει στο Αμβούργο. Πέραν της ναυτιλίας, διαθέτει επιχειρηματικές δραστηριότητες στον τουρισμό και τα ακίνητα. Ελέγχει την Λάμψα (Μεγάλη Βρετανία), και συμμετέχει στην αεροπορική Aegean ενώ ελέγχει την Regency Entertainment (Καζίνο Πάρνηθας και Θεσσαλονίκης) ενώ έχει επενδύσεις και σε άλλες ξενοδοχειακές μονάδες και στην Ρόδο. Παράλληλα έχει εισέλθει στις κατασκευές ενώ έχει συστήσει κοινοπραξίες με αντικείμενο την αγορά διαχείρισης απορριμμάτων, την αξιοποίηση υδάτινων πόρων, την παραγωγή και εμπορία ηλεκτρικής αλλά και άλλων μορφών ενέργειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα