ΚΑΝΑΛΙΑ: ΑΠΕΤΥΧΕ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ Η “ΑΛΛΑΓΗ” – Εμπλοκή με ΣτΕ, ΕΣΡ, κόμματα

Τίτλοι τέλους στην “επιχείρηση – Αλλαγή” του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Μετά το χθεσινό Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Σόου, από το οποίο έφυγε…κακήν κακώς, ως διάττων αστήρ, ο Βύρωνας Πολύδωρας και η λύση “Μορώνης” δεν περπάτησε, όλα δείχνουν πως το 2016 θα βγει με τα κόμματα στα κάγκελα, με τους παλιούς καναλάρχες …στο ύψος τους και με τους νέους υποψήφιους καναλάρχες, έξαλλους, καθώς όλα είναι στον αέρα και δεν γνωρίζουν ούτε αν και πότε θα εκπέμψουν, ούτε τι θα γίνει με τα

χρήματα που προκατέβαλαν για την πρώτη δόση του αποδοκιμασθέντος από το ΣτΕ διαγωνισμού.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα

-Η κυβέρνηση αποφάσισε να αναστείλει την κατάθεση στη Βουλή, του νόμου-γέφυρα για την προσωρινή αδειοδότηση των καναλιών. Η απόφαση ελήφθη σε κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μετά το τέλος της 5ης, αποτυχημένης Διάσκεψης των Προέδρων για τη σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

-Η κυβέρνηση, “ενισχυμένη” από τις θετικές ψήφους ΠΑΣΟΚ – Ποταμιού για τη σύσταση ΕΣΡ με Πρόεδρο τον Ρ.Μορώνη, ετοιμάζει 6η ψηφοφορία σε νέα Διάσκεψη των Προέδρων.

Όμως…

Πρώτον: «Τα κοινοβουλευτικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας δεν σκοπεύουν να λάβουν μέρος σε επόμενη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων με αντικείμενο τη σύνθεση του ΕΣΡ για όσο παραμένουν σε ισχύ οι επίμαχες διατάξεις που καταστρατηγούν το Σύνταγμα και περιορίζουν την πολυφωνία», αναφέρουν πηγές του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Δεύτερον: Ο Νίκος Παππάς δήλωσε ότι πριν αναλάβει νομοθετικές πρωτοβουλίες για την τροποποίηση του νόμου 4339, θα αναμένει να του κοινοποιηθεί και επισήμως η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, έτσι ώστε να εναρμονιστεί το σκεπτικό της με το νέο νομοθετικό πλαίσιο.

Τρίτον: Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προέδρου του ΣτΕ Νίκου Σακελλαρίου, η καθαρογραφή της απόφασης θα απαιτήσει ένα διάστημα τουλάχιστον ενός μηνός.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Οι όποιες διαδικασίες αδειοδότησης, προσωρινής ή μόνιμης καναλιών δεν μπορούν να ξεκινήσουν πριν από το τέλος του χρόνου και δεν μπορούν πλέον να πραγματοποιηθούν από κανέναν άλλον πλην του ΕΣΡ.

Κανάλια: Πάει πίσω ο νόμος – γέφυρα για να πειστεί η ΝΔ

Κάψανε τον Πολύδωρα – Σε εξέλιξη η Διάσκεψη των Προέδρων για τα κανάλια

Keywords
Τυχαία Θέματα