Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Σόου: Ούτε Πολύδωρας, ούτε Μορώνης

Δεν ψήφισαν ΝΔ και Ένωση Κεντρώων την δεύτερη πρόταση για επικεφαλής του ΕΣΡ τον Ροδόλφο Μορώνη, μετά την απόσυρση Πολύδωρα από την κυβέρνηση.

Η αξιωματική αντιπολίτευση έθεσε αίτημα να ψηφιστεί πρώτα η τροπολογία και μετά να ψηφιστεί η σύνθεση του ΕΣΡ.

Ψήφισαν υπέρ ΣΥΡΙΖΑ,

ΑΝΕΛ, Δημοκρατική Συπαράταξη και Ποτάμι.

Αργά το βράδι της Δευτέρας:

Κανάλια: Πάει πίσω ο νόμος – γέφυρα για να πειστεί η ΝΔ

ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΕΣΡ

Δεν συγκεντρώθηκε η πλειοψηφία των 4/5 για την συγκρότηση του ΕΣΡ, παρ’ όλο που Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι άλλαξαν την ψήφο τους από αρνητική σε θετική, μετά από νέα πρόταση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση. Ειδικότερα, ο κ. Βούτσης πρότεινε τον Νίκο Κιάο για τη θέση του αντιπροέδρου, αντί του δημοσιογράφου Βασίλη Μουλόπουλου.

Το τελικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 16 «ναι» (ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι, Ανεξάρτητοι Έλληνες), έξι «παρών» (Ν.Δ., ΚΚΕ), ένα «όχι» (Ένωση Κεντρώων) και ένα απών (Χρυσή Αυγή).

Για τη συγκρότηση του ΕΣΡ χρειάζονται 19 θετικές ψήφοι.

Η ΝΔ

Ο κ. Δένδιας ξεκαθάρισε ότι «η κυβέρνηση οφείλει να αποσύρει το νόμο και τότε θα στέρξουμε στην σύσταση του ΕΣΡ». «Δεν έχει έννοια η διαδικασία προσώπων αν δεν έχει διασφαλιστεί η διακριτική συναίνεση επ’ αυτών», υπογράμμισε, ενώ είπε στον κ. Βούτση ότι «αναστρέφετε πορεία και μετά την μη συμφωνία για τον κ. Πολύδωρα προκαλείτε νέα ψηφοφορία» και τόνισε ότι «είναι άσκοπο, ατελέσφορο και ανώφελο και δεν επιδιώκει τον στόχο της σύστασης του ΕΣΡ».

Ο κ. Δένδιας ζήτησε να σταματήσει η Διάσκεψη, να συμφωνηθεί το κείμενο επί της ρύθμισης που θα επιστρέφει τις αρμοδιότητες στο ΕΣΡ, καθώς η ΝΔ δεν καλύπτεται από την τροπολογία Παππά που κατατέθηκε δέκα λεπτά πριν συνέλθει η Διάσκεψη των Προέδρων, και αφού ψηφιστεί «μετά να υπάρξει συμφωνία στα πρόσωπα».

Κάψανε τον Πολύδωρα – Σε εξέλιξη η Διάσκεψη των Προέδρων για τα κανάλια

Keywords
Τυχαία Θέματα