ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΤΡΑΓΚΙ: ΚΑΛΟ ΤΟ “ΤΥΡΙ” ΤΩΝ 10 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η “ΦΑΚΑ” – Δημοσίευμα του Bloomberg

Η ρευστότητα των 10 περίπου δισεκατομμυρίων ευρώ στην ελληνική οικονομία, τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά μέσω των τραπεζών δεν θα έρθει χωρίς αντάλλαγμα. Όπως δήλωσε ο Μάριο Ντράγκι παρουσιάζοντας το πρόγραμμα αγορών ABS από την ΕΚΤ, προϋπόθεση είναι οι χώρες που θα οφεληθούν από την ρευστότητα να τηρήσουν συγκεκριμένους όρους που αφορούν μεταρρυθμίσεις και την επίτευξη δημοσινομικών στόχων. “Χωρίς

πρόγραμμα δεν υπάρχουν αγορές ABS” είπε χαρακτηριστικά ο κεντρικός τραπεζίτης.

Ο ίδιος τόνισε πως οι χώρες στο πρόγραμμα αγοράς πρέπει να έχουν ένα υφιστάμενο πρόγραμμα με την ΕΕ. Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου ο κ. Ντράγκι απάντησε πως πρέπει να υπάρχει ένα πρόγραμμα στην Ελλάδα για να γίνουν αγορές.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ BLOOMBERG

Η φιλοδοξία του Αντώνη Σαμαρά να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός του μνημονίου συναντά ένα οδόφραγμα, τις προϋποθέσεις που έθεσε ο Μάριο Ντράγκι για να αγοράσει ελληνικούς τίτλους, γράφει το Bloomberg.

Οι χαράσσοντες την πολιτική είναι αποφασισμένοι ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει υπό οικονομική εποπτεία για να μπορεί να συμμετάσχει στο σχέδιο αγοράς τιτλοποιήσεων ABS, λέει στο Bloomberg αξιωματούχος κεντρικής τράπεζας της Ευρωζώνης που συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα