Απόφαση σταθμός για τράπεζες – οικονομία – Έρχεται ζεστό χρήμα! Ντράγκι: “Ξεκινάμε τις αγορές ABS στα μέσα Οκτωβρίου”

Την απόφαση να προχωρήσει σε αγορές ελληνικών ABS ανακοίνωσε ο Μάριο Ντράγκι στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ όπου αποφασίστηκε να μην υπάρξει καμία αλλαγή στην επιτοκιακή πολιτική της Ευρωζώνης.

O πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, διευκρίνισε ότι το πρόγραμμα αγοράς ABS θα περιλαμβάνει

και χώρες με αξιολόγηση κάτω από «ΒΒΒ-», όπως η Ελλάδα και η Κύπρος.

Ο ίδιος τόνισε πως οι χώρες στο πρόγραμμα αγοράς πρέπει να έχουν ένα υφιστάμενο πρόγραμμα με την ΕΕ. Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου ο κ. Ντράγκι απάντησε πως πρέπει να υπάρχει ένα πρόγραμμα στην Ελλάδα για να γίνουν αγορές.

Το πρόγραμμα αγοράς καλυμμένων ομολόγων και τιτλοποιημένων δανείων θα διαρκέσει δύο χρόνια, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι. Όπως τόνισε, η ΕΚΤ μπορεί να ξεκινήσει την αγορά καλυμμένων ομολόγων από τα μέσα Οκτωβρίου και ABS τοτέταρτο τρίμηνο του 2014.

Σύμφωνα με τον κ. Ντράγκι οι αγορές ABS και καλυμμένων ομολόγων θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στον ισολογισμό της ΕΚΤ και θα βοηθήσουν την χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας.

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΝΤΡΑΓΚΙ:

Ξεκινάμε τις αγορές ABS στα μέσα Οκτωβρίου – Θα διαρκέσουν για 2 χρόνιαΟι αγορές ABS και καλλυμένων ομολόγων θα έχουν σημαντική επίδραση στην οικονομίαΟι αγορές ABS και καλλυμένων ομολόγων θα διευρύνουν σημαντικά τις δράσεις για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικήςΜε αυξημένα μέτρα αντιστάθμισης κινδύνου οι αγορές ελληνικών και κυπριακών ABS και καλυμμένων τίτλωνΗ ΕΚΤ θα προβεί σε αγορές ABS με αξιολόγηση χαμηλότερη του “ΒΒΒ”Ομόφωνα αποφασίσαμε ότι η ΕΚΤ θα επεκτείνει τις δράσεις της σε περίπτωση που χρειαστείΗ εγχώρια ζήτηση θα στηριχθεί από τις δράσεις της ΕΚΤ, στηρίζοντας την αύξηση των τιμών κοντά στον στόχο του 2%Οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι και οι συναλλαγματικοί κίνδυνοι πλήττουν την επενδυτική εμπιστοσύνη στην ΕυρωζώνηΗ υψηλή ανεργία συνεχίζει να πλήττει τον ρυθμό ανάκαμψης της οικονομίας της ΕυρωζώνηςΚλειδί στο οικονομικό outlook της Ευρωζώνης η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων από τις κυβερνήσειςΑύδαμη η πιστωτική επέκταση στην ΕυρωζώνηΕπιζήμια για την οικονομία η παρατεταμένη περίοδος χαμηλού πληθωρισμού

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ

ΕΚΤ: Όλα τα βλέμματα στον Μ. Ντράγκι – Αποκαλύπτει το σχέδιο για αγορά ελληνικών ABS

Ο ΝΤΡΑΓΚΙ ΣΤΕΛΝΕΙ 10 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα