ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε διαδήλωση στο Φέργκιουσον – Βαριά τραυματισμένοι δύο αστυνομικοί

Αιματηρά επεισόδια με δύο τραυματίες σημειώθηκαν στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας στο Φέργκιουσον του Μιζούρι στις ΗΠΑ, εξαιτίας πυροβολισμών -αγνώστου προελεύσεων- που σημειώθηκαν στη διάρκεια διαδήλωσης έξω από αστυνομικό τμήμα.

Από τα πυρά τραυματίστηκαν σοβαρά δύο αστυνομικοί, ο ένας αστυνομικός τραυματίσθηκε στο πρόσωπο και ο δεύτερος στον ώμο, σύμφωνα με δήλωση του αρχηγού της Αστυνομίας, Τζον Μπέλμαρ. Και οι δύο νοσηλεύονται και έχουν τις αισθήσεις τους.

Σε βίντεο που μεταδόθηκε από το CNN

ακούγονται πυρά και κατόπιν διαδηλωτές απομακρύνονται τρέχοντας από τον τόπο του συμβάντος σε κατάσταση πανικού. Ακούγονται κραυγές και δύο αστυνομικοί πέφτουν στο έδαφος.

Ο Τζον Μπέλμαρ δήλωσε ότι δεν είναι γνωστή η προέλευση των πυρών αλλά σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα οι πυροβολισμοί προήλθαν από την πίσω πλευρά της ομάδας των συγκεντρωμένων.

ΟΙ διαδηλωτές ζητούσαν την απομάκρυνση του Τζάκσον μετά τον φόνο του άοπλου νεαρού Αφροαμερικανού Μάικλ Μπράουν από τον αστυνομικό Ντάρεν Ουίλσον στις 9 Αυγούστου 2014, που προκάλεσε κατακραυγή σε ολόκληρη τη χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα