Ιονία οδός: Στην κυκλοφορία το νέο τμήμα Αγρινίου – Αμφιλοχίας – Στις 2,5 ώρες η απόσταση από Αθήνα

Τμήμα του αυτοκινητόδρομου της Ιονίας οδού παρέδωσαν σήμερα το μεσημέρι στην κυκλοφορία οι υπουργοί Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη.

Η απόσταση από την Αθήνα μέχρι το Αγρίνιο θα καλύπτεται σε περίπου δυόμισι ώρες και μέχρι τα Ιωάννινα σε λιγότερο από τρεισήμισι ώρες.

Το

νέο τμήμα μήκους 26 χιλιομέτρων σε συνδυασμό με το ήδη σε λειτουργία τμήμα Κεφαλόβρυσο-Κουβαράς δημιουργεί ένα ενιαίο οδικό τμήμα 59 χιλιομέτρων.

Πρόκειται για το γεγονός της χρονιάς για την Αιτωλοακαρνανία αλλά και την Ήπειρο που βλέπουν την απόσταση να μικραίνει. Στο τμήμα που παραδόθηκε δεν υπάρχουν διόδια καθώς ο σταθμός διοδίων είναι βορειότερα.

Όπως τόνισε στον χαιρετισμό του ο κ. Σπίρτζης, «δώσαμε πολύ μεγάλη μάχη, σε πολύ δύσκολες συνθήκες, για να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν τα μεγάλα οδικά έργα». Μάλιστα, σημείωσε ότι «τα έργα αυτά δεν ανήκουν σε καμία κυβέρνηση, αλλά στον ίδιο τον λαό, αφού αυτός είναι που τα χρηματοδοτεί». Επίσης, επανέλαβε ότι Ιονία οδός θα παραδοθεί λειτουργική τον Μάρτιο του 2017 και πρόσθεσε πως τα εγκαίνια θα γίνουν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Αναφερόμενος στα χαρακτηριστικά της Ιονίας οδού, ο Χρήστος Σπίρτζης είπε, ότι περιλαμβάνει 19 κόμβους, εννέα σταθμούς εξυπηρέτησης, τέσσερις πολύ μεγάλες σήραγγες, 17 μεγάλες γέφυρες και τρία κέντρα συντήρησης. Ακόμη, ο υπουργός Υποδομών ανακοίνωσε, ότι γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια, ώστε να παραδοθεί στην κυκλοφορία, μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, το τμήμα από την Κλόκοβα Αντιρρίου, έως τον κόμβο Κουβαρά, κοντά στις Φυτειές Αιτωλοακαρνανίας.

Ο κ. Φλαμπουράρης, στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις προσπάθειες που κάνει η κυβέρνηση για την ανασυγκρότηση της χώρας και, όπως επεσήμανε, η ολοκλήρωση των μεγάλων οδικών έργων είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα. «Θα προχωρήσουμε την μεγάλη προσπάθεια, την ανασυγκρότηση της χώρας μας. Τα έργα υποδομής και οι κατασκευές, είτε του δημόσιου, είτε του ιδιωτικού τομέα, κατέχουν σημαντικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια, καθώς πάνω από 100 επαγγέλματα συνδέονται έμμεσα ή άμεσα με τον κατασκευαστικό κλάδο».

Από την πλευρά της, η κ. Γεροβασίλη μίλησε για τα οφέλη που θα έχουν, κυρίως, οι τοπικές κοινωνίες από την ολοκλήρωση των έργων, που θα συμβάλουν σε μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη. Ειδικότερα, υπογράμμισε ότι η Δυτική Ελλάδα και η Ήπειρος θα βγουν από την απομόνωση, θα προωθηθεί ο τουρισμός, ενώ οι πολίτες θα ταξιδεύουν με ασφάλεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα