Σε υψηλό προ οικονομικής κρίσης οι τιμές των αμερικανικών σπιτιών

Σε επίπεδα που είχε να δει από την οικονομική κρίση στις ΗΠΑ, κυμάνθηκαν τον Οκτώβριο οι αμερικανικές κατοικίες σύμφωνα με τον δείκτη S&P/Case-Shiller.

Ο εθνικής δείκτης τιμών κατοικιών σημείωσε άνοδο 5,6% σε ετήσια βάση για τον Οκτώβριο από 5,4% αύξησης τον προηγούμενο μήνα.

Ο δείκτης που αφορά στις τιμές κατοικιών σε 20 μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ και μεγάλες μητροπολιτικές περιοχές όπως το Σιάτλ και το Σικάγο ενώ έχει αυξηθεί κατά 5,1% από το 5% του Σεπτεμβρίου.

Σιάτλ,

Ντένβερ, Πρόρτλαντ και Όρεγκον κρατούν το ρεκόρ ανόδου των τιμών κατοικιών.

Ενώ οι τιμές βρίσκονται πίσω στα επίπεδα της φούσκας προ οικονομικής κρίσης οι οικονομολόγοι υποστηρίζουν ότι οι ευφορία της αγοράς ευθύνεται για τα υψηλά επίπεδα των τιμών αυτή την φορά.

Οι τιμές των κατοικιών έχουν σημειώσει άνοδο καθώς η υγιής αγορά εργασίας και τα ιστορικά χαμηλά επιτόκια έχουν αυξήσει την ζήτηση σπιτιών.

Ενόψει του 2017 η προσδοκία της αύξησης των επιτοκίων οδηγεί τους επενδυτές σε αγορές κατοικιών για να κλειδώσουν τα χαμηλά επιτόκια.

"Τα μέτρα προσιτότητας που βασίζονται στα μεσαία εισοδήματα, τις τιμές κατοικιών και τα επικότια δείχνουν μείωση 20-30% από την στιγμή που οι τιμές έπιασαν πάτο το 2012", σημειώνει ο David Blitzer της S&P Dow Jones Indices

"Με την τρέχουσα τιμή στο ύψος καταναλωτικής εμπιστοσύνης και το χαμηλό ποσοστό ανεργίας ο δείκτης προσιτότητας δεν δείχνει τάση αλλαγών στις τιμές κατοικιών. Εκτός των άλλων οι τιμές των κατοικιών δεν γίνεται να αυξάνονται ταχύτερα από τα εισοδήματα και τον πληθωρισμό", αναφέρει.

Keywords
Τυχαία Θέματα