Ιδιωτικές κλινικές: Εξυπηρετούν κανονικά τους ασφαλισμένους και …περιμένουν τον Μ. Βορίδη να τους δώσει τα χρωστούμενα…

02:03 9/7/2014 - Πηγή: BankWars

Κανονικά θα εξυπηρετούνται από σήμερα Τετάρτη οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ από τις ιδιωτικές κλινικές.

Στη γενική συνέλευση της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ), αποφασίστηκε η λήξη της επίσχεσης υπηρεσιών υγείας προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να δοθεί χρόνος στο υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ να εξετάσουν τις δυνατότητες ικανοποίησης των αιτημάτων

του κλάδου (έγκαιρη εξόφληση οφειλών ΕΟΠΥΥ, clawback, rebate).

Παράλληλα, η ΠΕΙΚ αποφάσισε να συμπορευτεί σε ένα κοινό μέτωπο με τους φορείς των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων και εργαστηρίων (ΠΑΣΙΔΙΚ) και να διαμορφώσουν κοινή στάση στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των κλάδων.

To ζήτημα της καθυστέρησης των πληρωμών του ΕΟΠΥΥ προς τις ιδιωτικές κλινικές έθεσαν οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ) στον υπουργό Υγείας, κ. Μάκη Βορίδη, στη διάρκεια συνάντησης που είχαν μαζί του.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΚ επισημαίνει ότι «αναμένει πλέον από το νέο υπουργό Υγείας ξεκάθαρες απαντήσεις για το πώς σκοπεύει να διευθετήσει τα φλέγοντα θέματα του κλάδου, όπως την καθυστέρηση των πληρωμών, τις παλαιές και νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές και τα εξοντωτικά αποτελέσματα που προκαλεί η εφαρμογή του claw back και του rebate στον ιδιωτικό τομέα της Υγείας».

Σύμφωνα με εκπροσώπους του ΣΕΚ, οι παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τις ιδιωτικές κλινικές, ύψους 530 εκατ. ευρώ, ήταν προγραμματισμένες να εξοφληθούν από ειδικό λογαριασμό. Ο λογαριασμός, ύψους 1,9 δισ. ευρώ, προοριζόταν, βάσει συμφωνίας με την Τρόικα, για την εξόφληση μέρους των οφειλών προς τους ιδιωτικούς παρόχους Υγείας. Ωστόσο, τα χρήματα αυτά δεν διατέθηκαν ποτέ στις επιχειρήσεις, στις οποίες συνεχίζουν να οφείλονται.

Keywords
Τυχαία Θέματα