Η έφεση της κυβέρνησης κατά του ασύλου του Τούρκου αξιωματικού στο Εφετείο Αθηνών

22:56 2/1/2018 - Πηγή: BankWars

Διαβιβάστηκε σήμερα στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών η αίτηση ακύρωσης που κατέθεσε η Κυβέρνηση κατά της απόφασης της της 3ης Ανεξάρτητης Δευτεροβάθμια Επιτροπής Ασύλου με την οποία παρέχεται άσυλο στον OZKAYNAKCI SULEYMAN,Τούρκο συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου το οποίο κατέφθασε στην Αλεξανδρούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 στη γειτονική χώρα. Συνολικά στο ελικόπτερο επέβαιναν οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί.

Επίσης, σήμερα, όπως αναμενόταν ο

υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας κατέθεσε στο Διοικητικό Εφετείο αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής προκειμένου να «παγώσει» άμεσα η απόφαση χορήγησης ασύλου του Τούρκου συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου που ήδη είναι ελεύθερος, όπως επίσης και αίτηση αναστολής.
Τις αιτήσεις θα εξετάσει το Θ΄τμήμα του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, ενώ, αύριο θα γίνουν οι σχετικές επιδόσεις στους δικηγόρους και θα οριστεί ο δικαστής που θα χρεωθεί την υπόθεση. Στην συνέχεια, θα προσδιοριστεί η ημερομηνία συζήτησης της κυρίας αίτησης που θα είναι πιθανά μέσα στο επόμενο εξάμηνο καθώς και του αιτήματος έκδοσης προσωρινής διαταγής και αναστολής.

Keywords
Τυχαία Θέματα