Γ.Σακελλαρίδης: Πάμε για συμφωνία – Δεν κάναμε στροφή – Δεν θα κάνουμε μονομερείς ενέργειες

Αντικείμενο των συζητήσεων είναι πώς θα ξεπεραστούν τα προβλήματα, ώστε να βρεθεί λύση στο σημερινό Eurogroup, είπε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης στο Πρωινό ΑΝΤ1.

«Αν η κυβέρνηση είχε κάνει «στροφή 180» μοιρών θα είχαμε υπογράψει πριν από δέκα μέρες» απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε όσους ισχυρίζονται αλλαγή στη στάση της στον τομέα των διαπραγματεύσεων. «Δεν έχουμε κάνει πίσω από τις κόκκινες γραμμές μας» είπε χαρακτηριστικά και εξηγώντας γιατί δεν κατατέθηκαν

τα νομοσχέδια του Υπουργείου Οικονομικών για τη ρύθμιση των 100 δόσεων και την προστασία της πρώτης κατοικίας είπε ότι «ο βασικότερος λόγος που δεν κατατέθηκαν είναι ότι δεν έχουν συγκροτηθεί οι επιτροπές ακόμα, για να τα εγκρίνουν».

Σημείωσε δε ότι, δεν σχεδιάζονται αλλαγές στα συγκεκριμένα νομοσχέδια, καθώς αυτά πρόκειται να «ελαφρύνουν την κοινωνία και να συμβάλουν στην εξόφληση των ληξιπρόθεσμων χρεών που έχουν ξεπεράσει τα 70 εκατομμύρια ευρώ».

Αναφερόμενος στο αίτημα που απέστειλε χθες η ελληνική πλευρά στους Ευρωπαίους, ξεκαθάρισε ότι:

«Δεν έχει ζητηθεί επέκταση του προγράμματος, ούτε αξιολόγηση» διαφορετικά, όπως είπε «θα είχαμε υπογράψει πριν από δέκα μέρες».

Σχετικά με μονομερείς ενέργειες από ελληνικής πλευράς, τόνισε ότι δεν θα υπάρξουν ενέργειες με δημοσιονομικό κόστος.

«Ούτως ή άλλως συμμετέχουμε στους τρεις θεσμούς» είπε αναφορικά με την τρόικα, ξεκαθαρίζοντας ότι απαιτούμενο είναι η συνεργασία να μην είναι με τα τεχνικά κλιμάκια, αλλά με τους ίδιους τους θεσμούς και τους ηγέτες τους «δεν μπορεί να συνεχιστεί η επιβολή πολιτικών από ένα κλιμάκιο τεχνοκρατών» είπε τονίζοντας ότι το καθεστώς της Ελλάδας είναι διαφορετικό από αυτό άλλων ευρωπαϊκών χωρών που επιτηρούνται.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι σήμερα θα υπάρξει συμφωνία, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι. Κάνουμε διάλογο και δίνουμε σκληρή μάχη για να πετύχουμε αμοιβαία επωφελή λύση και να τηρήσουμε τη λαϊκή εντολή» είπε αναφερόμενος στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup.

«Ο καθένας κρίνεται για την τοποθέτησή του στο να βρεθεί λύση» είπε ο κ.Σακελλαρίδης αναφερόμενος στο αποτέλεσμα της σημερινής συνεδρίασης.

Keywords
Τυχαία Θέματα