Πρόοδος στο Euro Working Group – Ο λόγος τώρα στους υπουργούς Οικονομικών

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Eurogroup Working Group (EWG) στις Βρυξέλλες, που είχε ως αντικείμενο την προετοιμασία του αυριανού έκτακτου Eurogroup για την Ελλάδα.

Οι εκπρόσωποι των 19 υπουργών Οικονομικών εξέτασαν το ελληνικό αίτημα, έτσι όπως υπεβλήθη με την επιστολή του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών

Γιάνη Βαρουφάκη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ζητήθηκαν από τη γερμανική πλευρά και έγιναν οι απαραίτητες διευκρινήσεις έτσι ώστε να καλύπτονται οι επιφυλάξεις του Βερολίνου.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, υπάρχουν ενδείξεις προόδου, καθώς φαίνεται ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, την Παρασκευή, θα κατευθυνθούν προς μία λύση που να μπορεί να γίνει αποδεκτή από το σύνολο των χωρών-μελών της ζώνης του ευρώ.

Αξιωματούχοι της Ευρωζώνης σημείωναν ότι προς το παρόν δεν υπάρχει τελικό αποτέλεσμα και ότι τα πάντα θα κριθούν στο Eurogroup της Παρασκευής.

Νωρίτερα Γερμανός αξιωματούχος δήλωσε στο Bloomberg ότι υπάρχει περιθώριο συνεννόησης με την Ελλάδα, βάσει των προτάσεων που η ελληνική πλευρά απέστειλε σήμερα στους εταίρους της.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, αφού νωρίτερα είχε συνομιλήσει με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Ματέο Ρέντσι.

Keywords
Τυχαία Θέματα