Γιατί δεν ήρθαν οι Ρώσοι – Η Ελλάδα θύμα της Ε.Ε. στην υπόθεση ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ – Τρίβουν τα χέρια τους οι Αμερικανοί

Οι Ρώσοι δεν ήρθαν! Και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων βρίσκεται στον αέρα, καθώς θα λείψουν εφέτος τα 1,2 δισεκατομμύρια που η κυβέρνηση περίμενε να εισπράξει. Αμηχανία στο κυβερνητικό στρατόπεδο μετά την είδηση ότι οι ρωσικές εταιρείες Gazprom και Sintez απέσυραν το ενδιαφέρον τους από το διαγωνισμό για εταιρείες ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ.

Γιατί όμως έκαναν πίσω οι Ρώσοι, τη στιγμή που οι πάντες σχεδόν διαβεβαίωναν για το ακριβώς αντίθετο; Πολλά θα γραφτούν και

θα ειπωθούν. Οι αλήθειες είναι δύο:

1. Οι Ρώσοι, αφού εξασφάλισαν αυτά που ήθελαν από την Ελλάδα ώστε να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό υποβάλλοντας μεγάλη προσφορά, απευθύνθηκαν στους “προστάτες” της Ελλάδας, την Ευρωπαική Επιτροπή για να πάρουν το ok. Όλοι όμως γνωρίζουμε, ότι η Κομισιόν, πραγματοποιεί εδώ και καιρό έρευνα για την Gazprom, σχετικά με την “δεσπόζουσα θέση” που έχει αποκτήσει στην Ευρώπη. Επίσης όλοι γνωρίζουμε, ότι και να υπέβαλλαν προσφορά οι Ρώσοι, το τελικό ok. θα το έδινε η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ε.Ε. με μια διαδικασία που θα κρατούσε τουλάχιστον ένα χρόνο. Επισκέφθηκαν λοιπόν οι Ρώσοι τις Βρυξέλλες, έκαναν την έρευνά τους και είδαν ότι …φως δεν υπάρχει. Λογικά λοιπόν κινούμενοι, δεν υπέβαλλα προσφορά.

Η Ελλάδα, στο δημοσιονομικό μέρος, είναι το θύμα των Βρυξελλών! Από τη μία μεριά την καλούν οι εταίροι να προχωρήσει σε αποκρατικοπιήσεις και από την άλλη, όταν αυτές οι αποκρατικοποιήσεις δεν… βολεύουν, τορπιλίζονται!

2. Η δεύτερη αλήθεια για την μη προσφορά των Ρώσων, είναι γνωστή σε όλους όσους ασχολούνται με τα γεωπολιτικά. Και την έχουμε επισημάνει στο bankwars, από το ξεκίνημα της διαδικασίας αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ: Με απλά ελληνικά, οι Αμερικανοί, σε καμία περίπτωση δε θα ήθελαν να πάρει τη ΔΕΠΑ η Gazprom. Γι αυτό δεν είχε έλθει στην Αθήνα ο υψηλόβαθμος αμερικανός αξιωματούχος που είχε δει τόσο τον Πρωθυπουργό, όσο και τον Αλέξη Τσίπρα;

Keywords
Τυχαία Θέματα