Γαλλία: Κοινωνική αναταραχή

Σοβαρά επεισόδια μαίνονται από το πρωί της Τρίτης σε αρκετές πόλεις της Γαλλίας μεταξύ χιλιάδων οδηγών ταξί που διαμαρτύρονται για τη λειτουργία της ιδιωτικής εταιρίας UBER και ισχυρών δυνάμεων των ΜΑΤ που κάνουν εκτεταμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων, ενώ ήδη έχουν προχωρήσει και σε τουλάχιστον 20 συλλήψεις.
Ειδικά

σε Παρίσι και Μασσαλία οι αυτοκινητιστές έστησαν μπλόκα με φλεγόμενα ελαστικά για να αντιμετωπιστούν με βία από δυνάμεις της αστυνομίας αλλά και της πυροσβεστικής που επιχείρησαν να αποσυμφορήσουν τις κεντρικές αρτηρίες που προκάλεσαν τη γενική παράλυση της κυκλοφορίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως πολλά από τα ταξί που λάμβαναν μέρος στη μεγάλη διαμαρτυρία είχαν έρθει από το Βέλγιο και την Ισπανία.

Την ίδια στιγμή, δεκάδες ήταν οι ακυρώσεις πτήσεων λόγω της απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας οι οποίοι επίσης διαδήλωναν στα ίδια σημεία.

Συγκεκριμένα, η Easy Jet ανακοίνωσε την ακύρωση 35 πτήσεων αν και η Air France διαβεβαίωσε ότι θα πραγματοποιηθούν περισσότερες από το 80% των προγραμματισμένων πτήσεων μικρών και μεσαίων αποστάσεων σε Γαλλία και Ευρώπη, μη αποκλείοντας ωστόσο ακυρώσεις «της τελευταίας στιγμής».

Ταυτόχρονα, εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι και εκπαιδευτικοί διαδηλώνουν επίσης στο κέντρο του Παρισιού, ενάντια στο πάγωμα των αμοιβών και των χαμηλών μισθών, ενώ παράλληλα έχουν προγραμματίσει για τον Μάρτιο κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το νέο κύμα διαδηλώσεων έρχονται μόλις μία ημέρα μετά τις μεγάλες κινητοποιήσεις των Γάλλων αγροτών που διαμαρτύρονται για τις χαμηλές τιμές των γαλακτοκομικών προϊόντων και του κρέατος στην επαρχία της Βρετάνης, με μπλόκα από φλεγόμενα ελαστικά σε όλη την περιοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα