Η Κίνα προειδοποιεί τον Σόρος: Μη διανοηθείς να ανοίξεις πόλεμο κατά του γουάν!

Να μη διανοηθεί να ανοίξει πόλεμο με το γουάν προειδοποίησε η Κίνα τον κερδοσκόπο μεγαλοεπενδυτή, Tζορτζ Σόρος, τον άνθρωπος που έκανε το «μεγάλο κόλπο» και έβγαλε τρελά κέρδη από την κατάρρευση της στερλίνας.

Σύμφωνα με τους FT η προειδοποίηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας! «Ο πόλεμος του Σόρος στο γουάν και το δολάριο του Χονγκ Κονγκ δεν μπορεί να πετύχει, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό», όπως αναφέρει

το άρθρο.

“Μία ανώμαλη προσγείωση είναι πρακτικά αναπόφευκτη. Δεν την αναμένω, την παρακολουθώ ήδη”, ανέφερε ο Τζορζ Σόρος λίγες ημέρες νωρίτερα, σε συνέντευξή του στο Bloomberg από το Davos.O Σόρος ανέφερε πως τώρα πια στοιχηματίζει ενάντια στον δείκτη S&P 500, τις κυβερνήσεις που παράγουν εμπορεύματα και τα ασιατικά νομίσματα, ενώ αγοράζει ομόλογα δημοσίου. Η οικονομική επιβράδυνση της Κίνας θα επηρεάσει τον υπόλοιπο κόσμο ακόμη κι αν οι κατά τόπου εγχώριοι ρυθμιστές έχουν την ικανότητα περιορισμού της κρίσης.Αν και ο Soros δεν έδωσε λεπτομέρειες όσον αφορά τον ορισμό της ανώμαλης προσγείωσης, ανέφερε πως μία πιο ακριβής μέτρηση της κινεζικής ανάπτυξης είναι 3,5% έναντι του επίσημου 6,8% που αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια του τετάρτου τριμήνου. Υπογράμμισε πως το μη βιώσιμο χρέος της χώρας και η εκροή καταθέσεων αποτελούν σημάδια μίας τέτοιας κατάρρευσης.
Keywords
Τυχαία Θέματα