ΓΑΛΑ: Μειώνεται η τιμή – Γ. Γιακουμάτος: Θα κάνουμε «συμφωνία κυρίων»

13:12 8/9/2014 - Πηγή: BankWars

Το αργότερο μέχρι την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθούν μειώσεις των τιμών του γάλακτος στο ράφι.

Ηδη ο κύκλος επαφών του Υπουργείου Ανάπτυξης με τους εμπλεκόμενους φορείς έχει ολοκληρωθεί, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έγινε πλήρης και ενδελεχής έλεγχος για τον τρόπο παραγωγής, διακίνησης και εμπορίας του γάλακτος.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης ετοιμάζεται να καλέσει τώρα σε σύσκεψη όλους τους φορείς, προκειμένου να υπάρξει μία “συμφωνία κυρίων” για μείωση της τιμής.

Την είδηση επιβεβαίωσε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, μιλώντας

σε τηλεοπτικό σταθμό.Σημειώνεται ότι παρά το γεγονός ότι η ζωή του γάλακτος επιμηκύνθηκε κατά 2 μέρες (από τις 5 στις 7), εντούτοις η τιμή του κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα, δηλαδή από 0,98 ευρώ έως 2 ευρώ.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Κτηνοτρόφων Ελλάδος, οι μόνες που βγήκαν κερδιοσμένες από τη ρύθμιση είναι οι γαλακτοβιομηχανίες οι οποίες έριξαν τις τιμές παραγωγού έως και 4 λεπτά το κιλό αλλά και σε πολλές περιπτώσεις σταμάτησαν τη συνεργασία με Έλληνες παραγωγούς αφού πλέον άνοιξε ο δρόμος των εισαγωγών. Οι γαλακτοπαραγωγοί επιμένουν στο αίτημά τους να επανέλθει η υποχρεωτική αναγραφή της χώρας προέλευσης στο γάλα, αλλά και να μειωθεί και πάλι στις πέντε ημέρες η διάρκεια ζωής του.

Keywords
Αναζητήσεις
timi g gala
Τυχαία Θέματα