Γ. Βαρουφάκης: Δεν θα ζητήσουμε ποτέ βοήθεια από τη Μόσχα…

13:09 4/2/2015 - Πηγή: BankWars

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Ziet υποστήριξε ότι η αντιστροφή του οικονομικού κλίματος στη χώρα μας είναι πλασματική, και σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν θα εμφανίσει «ποτέ ξανά» έλλειμμα στον προϋπολογισμό της και ότι δεν θα ζητήσει ποτέ οικονομική βοήθεια από την Μόσχα.

Ο Έλληνας υπ. Οικονομικών τονίζει ότι στην ουσία η ελληνική οικονομία δεν έχει αναπτυχθεί.

«Αν μιλήσει κανείς καθαρά στατιστικά, υπάρχει

ανάπτυξη. Αλλά στην πραγματικότητα τα εισοδήματα και οι τιμές πέφτουν. Η υπάρχουσα πολιτική που εφαρμόζεται εν μέσω κρίσης έχει προκαλέσει την άνοδο της ακροδεξιάς σε όλη την Ευρώπη: στην Ελλάδα, τη Γαλλία, την Ιταλία. Χρειαζόμαστε μια αλλαγή», αναφέρει στη συνέντευξή του ο Γ. Βαρουφάκης.

Ο υπουργός Οικονομικών προσθέτει ότι θα πάρει χρόνο μέχρι να γίνει αντιληπτό παντού ότι συντελείται μια ριζική αλλαγή στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Η Ευρώπη δεν ήταν προετοιμασμένη για την κρίση στην Ελλάδα και πήρε αποφάσεις που απλά χειροτέρεψαν τα πράγματα», τονίζει ο Έλληνας αξιωματούχος.

«Μη μας εμπιστευτείτε. Αλλά ακούστε μας. Ακούστε τι έχουμε να πούμε και μετά να το συζητήσουμε με ανοιχτό μυαλό», ανέφερε ο Γ. Βαρουφάκης απευθυνόμενος στους Γερμανούς.

Ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας δεσμεύθηκε ότι η Ελλάδα δεν θα εμφανίσει «ποτέ ξανά» έλλειμμα στον προϋπολογισμό της και επιχείρησε να καθησυχάσει τη Γερμανία ότι η νέα πολιτική γραμμή της Αθήνας δεν σημαίνει ότι γυρίζει την πλάτη στις μεταρρυθμίσεις.

ΝΔ: Τσίπρας και ο Βαρουφάκης συκοφαντούν τη χώρα

Για δυσφήμιση της χώρας στο εξωτερικό κατηγορεί η ΝΔ την κυβέρνηση. Σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του κόμματος Κώστας Καραγκούνης τονίζει:

«Χθες στη Ρώμη, ο κ. Τσίπρας αποκάλεσε την Ελλάδα διεφθαρμένη χώρα. Σήμερα, ο κ. Βαρουφάκης την χαρακτήρισε χρεωκοπημένη. Κάνουν στην Πατρίδα μας την ίδια δυσφήμηση που έκανε και ο Γ. Παπανδρέου. Ο Ελληνικός λαός κρίνει».

Keywords
Τυχαία Θέματα