Γ. Στουρνάρας: Στο τέλος η απόφαση θα είναι πολιτική

“Οι πολιτικές αποφάσεις από πολιτικούς λαμβάνονται στο τέλος”. Η δήλωση ανήκει στον Γιάννη Στουρνάρα κι έγινε δύο ώρες μετά την αναχώρηση της Αγκελας Μέρκελ.

Ο υπουργός Οικονομικών, μετά από (άλλη μία) συνεργασία που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά, παρέπεμψε στην επίμονη επισήμανση της Γερμανίδας καγκελαρίου πως για την εκταμίευση της δόσης πρέπει να δούμε την έκθεση

της τρόικας.

Επανέλαβε μάλιστα την βεβαιότητά του ότι η εκταμίευση θα γίνει το Νοέμβριο.

Όσο για την επιμήκυνση; “Την έχουμε ζητήσει. Είναι πάνω στο τραπέζι”, είπε, και πρόσθεσε: “Το πρόβλημα με την επιμήκυνση, είναι ότι απαιτεί παραπάνω χρήματα. Πήραμε την εντολή από το Eurogroup για να δούμε πως θα βρεθούν αυτά τα παραπάνω χρήματα. Με τι τρόπους. Εγώ θεωρώ ότι δεν είναι τόσο δύσκολο πρόβλημα αυτό”.

Στη Σύνοδο Κορυφής “πακέτο” η επιμήκυνση και η εκταμίευση

Ο στόχος είναι μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου να έχουν κλείσει ως “πακέτο” η επιμήκυνση του προγράμματος και η εκταμίευση του συνόλου της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ, δήλωσε νωρίτερα σήμερα υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

Επίσης, στόχος είναι η Σύνοδος Κορυφής να εξουσιοδοτήσει ένα έκτακτο Eurogroup, είτε το αμέσως επόμενο προγραμματισμένο Eurogroup, προκειμένου να δοθεί εντολή για την εκταμίευση της δόσης.

Την ίδια στιγμή δημοσίευμα του Dow Jones Newswires τοποθετεί χρονικά την εκταμίευση της δόσης αρχές ή μέσα Νοεμβρίου.

“Η αξιολόγηση των ελεγκτών για την Ελλάδα χθες στο Eurogroup ήταν θετική”, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τη Γερμανίδα καγκελάριο Angela Merkel.

“Το χειρότερο σενάριο είναι να έρθει η βοήθεια το δεύτερο μισό του Νοεμβρίου, ενώ το άλλο σενάριο είναι να λάβουμε τα χρήματα αρχές Νοεμβρίου”, πρόσθεσε ο αξιωματούχος. “Αυτό θα εξαρτηθεί από την πρόοδο στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις”.

σχετικά άρθραΑΤΕbank: Πώληση της ΔΩΔΩΝΗ αντί 21 εκατ. ευρώΈκτακτο: Διάγγελμα του Άντώνη Σαμαρά σήμεραΑ. Σαμαράς: ‘Αδεια τα ταμεία μετά το ΝοέμβριοReuters:Δεν θα ληφθούν αποφάσεις για την Ελλάδα στην Σύνοδο ΚορυφήςΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣΣυμφωνία Εθνικής – Eurobank με απορρόφηση του ΤΤΑυτοκτόνησε ο πρώην υπουργός Λεωνίδας ΤζανήςAlpha Bank: «Η Τρόικα οδηγεί τη χώρα σε χρεοκοπία»Εμμένει η ΤτΕ στη διαλεύκανση της υπόθεσης ΛαυρεντιάδηEBA: Κεφαλαιακό έλλειμμα 730 εκατ. η Τρ. Κύπρου, 1,125 δισ. η Λαική
Keywords
Τυχαία Θέματα