Γ. Στουρνάρας: Μήνυμα στις τράπεζες…

Στο πλαίσιο ομιλίας του χθες βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής για την τραπεζική ενοποίηση, ο νέος Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (σ.σ. επισήμως αναμένεται να ορκιστεί αύριο), Γιάννης Στουρνάρας τόνισε, αναφερόμενος στα μέτρα που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική

οικονομία, ότι θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο ζήτημα που προκύπτει από την πιθανή έλλειψη ενέχυρων από πλευράς τραπεζών της περιφέρειας της Ευρωζώνης – μεταξύ των οποίων είναι και οι ελληνικές – για να εκμεταλλευτούν τα φθηνά δάνεια της ΕΚΤ.

Ο κ. Στουρνάρας επεσήμανε ακόμη ότι η χρηματοδότηση των επενδύσεων είναι σήμερα υψίστης σημασίας για την οικονομική ανάπτυξη, τόσο στη ζώνη του ευρώ ως σύνολο και σε χώρες της περιφέρειας, οι οποίες έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τη βαθιά και παρατεταμένη ύφεση.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι η προωθούμενη τραπεζική ένωση στην Ε.Ε θα οδηγήσει σε αναδιάρθρωση του ευρωπαϊκού συστήματος. Επιπροσθέτως, ο εντεινόμενος διασυνοριακός ανταγωνισμός που θα προέλθει από την ενοποίηση σε επίπεδο λιανικής τραπεζικής, θα έχει ως αποτέλεσμα να μειωθούν οι χρεώσεις που επιβάλλουν σήμερα οι τράπεζες στους καταναλωτές για τις υπηρεσίες που προσφέρουν.

Original article: Γ. Στουρνάρας: Μήνυμα στις τράπεζες….

Keywords
Τυχαία Θέματα