ΕΤΣΙ ΦΕΡΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ: ΤΟ ΙΚΑ, Η ΑΤΕ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Το 2010, 500 άτομα μέσω ΑΣΕΠ πέτυχαν στις εξετάσεις που έδωσαν προκειμένου σε διαγωνισμό για την ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ. Οι προσλήψεις δεν έγιναν όμως, επειδή είχε τότε μπει μπροστά  η αποκρατικοποίηση της ΑΤΕ .  Έρχεται λοιπόν η κυβέρνηση και βάσει του Ν. 3899/2010 οι επιτυχόντες στον διαγωνισμό για την ΑΤΕ

μετατέθηκαν και προσλήφθηκαν από το ΙΚΑ όπου υπήρχε ανάγκη προσωπικού. Η μετάταξη αυτή όμως είχε ως συνέπεια να μείνουν εκτός ΙΚΑ ακόμη 500 άτομα που μέσω ΑΣΕΠ είχαν επιτύχει την πρόσληψή τους στο ίδρυμα. Οι τελευταίοι  προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη .

Το Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας έκρινε ότι ο νόμος με τον οποίο έγινε η “μεταφορά” των 500 από την ΑΤΕ στο ΙΚΑ είναι αντισυνταγματικός , αφού  παραβιάζει το άρθρο 4 του Συντάγματος με το οποίο κατοχυρώνεται η ισότητα μεταξύ των πολιτών. Έτσι τώρα, μεσούσης της κρίσης, το ΙΚΑ , εφαρμόζοντας την απόφαση της Δικαιοσύνης, θα πρέπει να κάνει 500 απολύτσεις! Ελλάς το μεγαλείο σου!

Απολύσεις 500 εργαζομένων πρέπει να κάνει το ΙΚΑ , βάσει οκτώ αποφάσεων που εξέδωσε το Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας κρίνοντας ότι η διάταξη με την οποία προσελήφθησαν στο ίδρυμα είναι αντισυνταγματική.

Keywords
Τυχαία Θέματα