ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ – ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ: ΚΟΝΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ Τι πρέπει να γνωρίζετε για… να πάρετε θέση

Ο Πρωθυπουργός, έδωσε  εντολή στον αναπληρωτή Υπουργό κ. Χαράλαμπο Αθανασίου σε 7 ημέρες δώσει στη δημοσιότητα νομοσχέδιο συμβατό με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ως προς τις προϋποθέσεις απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας.

Οι υπουργοί Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, καλούνται να δώσουν τις κατάλληλες οδηγίες για την άμεση εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας ως προς τις προϋποθέσεις απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας, τόσο με

την γέννηση του αλλοδαπού στην Ελλάδα όσο και με την πολιτογράφηση, έτσι ώστε να ερευνάται πλέον, μεταξύ άλλων, αν αυτοί έχουν δεσμό με το Ελληνικό Έθνος, όπως το Δικαστήριο συγκεκριμένα απαιτεί.

                                                                       

ΔΕ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ – ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΡΑΓΚΟΥΣΗ

 

«Μόνο με συμφωνία των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση θα αλλάξει ο νόμος Ραγκούση», λέει το ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι αναμένει τη δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ για τα θέματα του νόμου 3838/10 προκειμένου να τη μελετήσει, ενώ υπογραμμίζει ότι «είναι προφανές ότι καμία νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης δεν μπορεί να αναληφθεί βεβιασμένα και χωρίς τη συμφωνία των κομμάτων που την στηρίζουν.

«Ο δεσμός των νόμιμων μεταναστών που ζουν πολλά χρόνια στη χώρα και των παιδιών τους με την Ελλάδα είναι ένα πραγματικό γεγονός το οποίο η πολιτεία δεν πρέπει να παραβλέπει. Η διασφάλιση των δικαιωμάτων των παιδιών των μεταναστών που μεγάλωσαν ή μεγαλώνουν στην χώρα μας παραμένει προτεραιότητα μας.Η Ελληνική κοινωνία πρέπει να είναι μια ανοιχτή σύγχρονη Ευρωπαϊκή κοινωνία γιατί μόνο έτσι μπορεί να υπερασπίζεται ουσιαστικά και την Εθνική ταυτότητα, αναφέρει το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωση.

ΣΥΡΙΖΑ: ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ . Τον κατηγορεί ότι έχει υιοθετήσει την ατζέντα του μίσους και του φόβου που ορίζει η Χρυσή Αυγή.

 

Η εντολή του κ. Αντώνη Σαμαρά προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωση του οποίου αναφέρεται ότι «ο Πρωθυπουργός «επιβεβαιώνει ότι έχει υιοθετήσει την ατζέντα του μίσους και του φόβου που ορίζει η Χρυσή Αυγή.

 

«Παρά τις ελλείψεις και την προχειρότητα του, ο νόμος Ραγκούση αποτελεί το μόνο σχετικά προοδευτικό νομοθέτημα των τελευταίων χρόνων. Οι νέοι που, είτε έχουν γεννηθεί είτε έχουν μεγαλώσει στην Ελλάδα, δεν έχουν γνωρίσει άλλη πατρίδα εκτός από τη χώρα μας. Κατά συνέπεια, ο δεσμός τους με την Ελλάδα είναι προφανής σε βαθμό που ο όρος “μετανάστες δεύτερης γενιάς” να είναι εσφαλμένος, αφού στην πραγματικότητα πρόκειται για Έλληνες μεταναστευτικής καταγωγής. Το να αποστερούνται αυτοί οι χιλιάδες συμπατριώτες μας τα θεμελιώδη δικαιώματά τους δεν αποτελεί μόνο πράξη κατάφωρης αδικίας, αλλά υπονομεύει τη συνοχή της κοινωνίας στο σύνολο της. Η ένταση των διακρίσεων και των διαχωρισμών δεν λύνει τα προβλήματα, αλλά γεννάει βαρβαρότητα και συγκρούσεις».

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: Η Ελλάδα είναι μια ανοικτή δημο

Keywords
Τυχαία Θέματα