ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Παρέμβαση SSM – Zητά συναινετική λύση – Συνεδριάζει το ΤΧΣ

Συναινετική λύση για τη διοικητική κρίση που έχει ξεσπάει στην Εθνική Τράπεζα, προκρίνει ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός (SSM).

Όπως αναφέρει στην απαντητική επιστολή ο SSM εκτιμά ότι η κρίση πρέπει να λυθεί συναινετικά και το ΤΧΣ πρέπει να αποφύγει τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης, επικαλούμενο μάλιστα συστημική ευστάθεια.

Το Γενικό Συμβούλιο του ΤΧΣ θα συνεδριάσει

σήμερα στις 18:00 προκειμένου να αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις του.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας o εκπρόσωπος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ανέφερε ότι το ΤΧΣ, σύμφωνα με την απόφαση του Γενικού του Συμβουλίου, εξετάζει το ενδεχόμενο σύγκλησης Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης λαμβάνοντας υπόψη ότι η ομαλή συνεργασία μεταξύ του ΔΣ της τράπεζας και του βασικού μετόχου είναι καθοριστική. Στην ίδια συνεδρίαση ο εκπρόσωπος του ΤΧΣ καταψήφισε την εκλογή του Π. Θωμόπουλου στη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της ΕΤΕ.

Εν τω μεταξύ, πρωτοβουλίες για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης προτίθεται να αναλάβει, τις επόμενες ημέρες, ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, δείχνοντας ότι δεν είναι στις προθέσεις του η υποβολή παραίτησης, που εμμέσως, πλην σαφώς, του ζητείται από το ΤΧΣ αλλά και μέσω δηλώσεων του κυβερνητικού εκπροσώπου, μετά την “ανυπακοή” στο θέμα εκλογής Προέδρου στην τράπεζα.

ΕΘΝΙΚΗ: Ο Λ.ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗΣ ΖΗΤΕΙ “ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ” ΜΕ ΤΧΣ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα