Ερυθρά Θάλασσα: Νεκροί και τραυματίες σε αμερικανικές επιδρομές κατά των Χούθι

Νέο κύμα αεροπορικών επιδρομών κατά των ανταρτών Χούθι της Υεμένης εξαπέλυσαν Αμερικανοί και Βρετανοί, την ώρα που οι αντάρτες συνεχίζουν να πλήττουν πλοία που διέρχονται στην Ερυθρά Θάλασσα. Σύμφωνα με εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Υεμένης, σε αυτές τις επιδρόμές τουλάχιστον 11 άτομα σκοτώθηκαν και άλλα 14 τραυματίστηκαν.

Δεκαεπτά αεροπορικές επιδρομές αναφέρθηκαν στη χώρα, μεταξύ άλλων στην κύρια πόλη-λιμάνι

της Χοντάιντα και στο λιμάνι Ρας Ίσα, σύμφωνα με την Al Masirah, το κύριο τηλεοπτικό πρακτορείο ειδήσεων των Χούθι.

Οι αεροπορικές επιδρομές ήρθαν στον απόηχο των πρώτων θανάτων από επίθεση των ανταρτών κατά εμπορικών πλοίων που πλέουν στην Ερυθρά Θάλασσα. Από την επίθεση στο πλοίο «True Confidence» τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους και τρία τραυματίστηκαν. Έγιναν επίσης την πρώτη ημέρα του Ραμαζανιού, ιερού μήνα νηστείας και προσευχής για τους μουσουλμάνους.

Ωστόσο οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν Χούθι δεν φαίνονται διατεθειμένοι να σταματήσουν. Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις επιβεβαίωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Τρίτη ότι οι αντάρτες εκτόξευσαν δύο βαλλιστικούς πυραύλους κατά πλοίων επιφανείας (ASBMs) εναντίον του φορτηγού πλοίου «Pinocchio» στην Ερυθρά Θάλασσα, διαβεβαιώνοντας πάντως ότι δεν υπήρξαν ούτε θύματα, ούτε ζημιές.

Νωρίτερα, οι Χούθι είχαν ανακοινώσει διά στόματος του στρατιωτικού εκπροσώπου τους Γιαχία Σάρι ότι έβαλαν στο στόχαστρο αυτό που περιέγραψαν ως το «αμερικανικό» πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Pinocchio στην Ερυθρά Θάλασσα.

Keywords
Αναζητήσεις
erythra-thalassa-nekroi-kai-travmaties-se-amerikanikes-epidromes-kata-ton-chouthi.htm
Τυχαία Θέματα