Οργή και συγκεντρώσεις για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής

[UPD] Επικίνδυνες διαστάσεις λαμβάνει το τραγικό γεγονός της δολοφονίας του 34χρονου Π. Φύσσα ο οποίος δέχθηκε δολοφονική επίθεση από ομάδα ακροδεξιών λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην περιοχή της Αμφιάλης. Ο δράστης, που συνελήφθη και ομολόγησε την πράξη του, δήλωσε μέλος της Χρυσής Αυγής.

Από την Αστυνομία καταζητούνται και άλλα άτομα που συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση.

Το επεισόδιο

σημειώθηκε γύρω στις 12.10 το βράδυ σε καφετέρια επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη 60 και Ξάνθου.

Η Αστυνομία πραγματοποιεί έφοδο στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

«Όπως προκύπτει από την αστυνομική έρευνα, την ώρα που στην οδό Παναγή Τσαλδάρη 60 βρισκόταν σε εξέλιξη επεισόδιο-συμπλοκή μεταξύ δύο ομάδων ατόμων, ο δράστης κατέφθασε στο σημείο με το αυτοκίνητό του και αφού το στάθμευσε, κατέβηκε και με ένα μαχαίρι που είχε μαζί του κατάφερε χτυπήματα στο θύμα.

Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. που ενεργούσε περιπολία στην ευρύτερη περιοχή και ενημερώθηκε από το κέντρο της Άμεσης Δράσης για τη συμπλοκή, προσέτρεξε άμεσα στο περιστατικό. Την ώρα που οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, το θύμα είχε δεχθεί ήδη τα χτυπήματα, ενώ αυτόπτες μάρτυρες υπέδειξαν ως δράστη τον 45χρονο, ο οποίος και συνελήφθη επιτόπου.

Στο χώρο της συμπλοκής και σε κοντινή απόσταση από το αυτοκίνητο του δράστη, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι-στιλέτο με ίχνη αίματος.
Το θύμα μεταφέρθηκε με σταθμό του Ε.Κ.Α.Β. στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ σύμφωνα με τους ιατρούς, φέρει δύο τραύματα στο αριστερό ημιθωράκιο.

Ο δράστης, κατά την εξέτασή του στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ομολόγησε την πράξη του και παραδέχτηκε ότι ανήκει σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από μαρτυρικές καταθέσεις.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας ηλεκτρικός εκκενωτής (tazer). Όπως κατέθεσε η σύζυγός του, στην οικία, υπήρχαν επιπλέον ένα πτυσσόμενο γκλομπ και έντυπο υλικό συγκεκριμένου πολιτικού χώρου, τα οποία απομάκρυνε, μετά το περιστατικό, και αναζητούνται.
Επιπλέον, σε εξέλιξη βρίσκονται εκτεταμένες έρευνες, παρουσία εκπροσώπων των Δικαστικών Αρχών, σε διάφορους χώρους, οικίες και γραφεία, για την αναζήτηση στοιχείων και πειστηρίων που σχετίζονται με το δράστη και την πράξη της ανθρωποκτονίας.

Ο δράστης με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος του θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά».

Οργή και συγκεντρώσεις κατά της ΧΑ σε όλη την Ελλάδα

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή του Κερατσινίου μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Από την στιγμή που έγινε γνωστό το περιστατικό, κόσμος άρχισε να συρρέει στο σημείο της δολοφονίας, όπου ακόμη και αυτή την ώρα είναι γεμάτο από φίλους, γνωστούς, περίοικους, αλλά και ανθρώπους που απλά ήθελαν να δηλώσουν «παρών» για τον άδικο χαμό του 34χρονου.

Πολλοί μάλιστα υπόσχονται εκδίκηση στο όνομά του, χρεώνοντας την άνανδρη επίθεση στην Χρυσή Αυγή.

Εκτός της συγκέντρωσης που έχουν ετοιμάσει τα συνδικάτα Πειραιά για σήμερα το απόγευμα στις 17.30 στη Νίκαια και τη συγκέντρωση του ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο σημείο της δολοφονίας στις 18:00, πολλές ακόμη εχουν ήδη ανακοινωθεί ή οργανώνονται σε πόλεις της Ελλάδας.

Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει κάλεσμα για αντιφασιστική συγκέντρωση στις 18:00 στην Ροτόντα. Στη Μυτιλήνη θα υπάρξει συγκέντρωση πάλι στις 18:00 στην πλατεία Σαπφούς.

Στην Πάτρα υπάρχει αυτή την στιγμή αντιφασιστικό μπλοκ στην πορεία των καθηγητών, ενώ καθορίζεται από ώρα σε ώρα απογευματινή συγκέντρωση για τη δολοφονία.

Στην Κοζάνη θα συγκεντρωθούν στις 19:00 στην κεντρική πλατεία, ενώ στην Κομοτηνή το ραντεβού καθορίστηκε για τις 18:00 στο κέντρο της πόλης.

ΔΕΝΔΙΑΣ: Με όρους κοινού ποινικού δικαίου η αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής

Με όρους κοινού ποινικού δικαίου σκοπεύει να αντιμετωπίσει την Χρυσή Αυγή η κυβέρνσηη αφού οι πράξεις του νεοναζιστικού κόμματος –όπως το αποκάλεσε ο Νίκος Δένδιας– εμπίπτουν στον Ποινικό Κώδικα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, θα ξεκινήσει δημόσιος διάλογος ώστε να υπάρξει νομοθετική παρέμβαση που θα διευρύνει τα άρθρα του Πονικού Κώδικα «περί εγκληματικής δράσης και κατάρτισης ένοπλης ομάδας».

Ο κ. Δένδιας, αναφερόμενος και στα πρόφατα επεισόδια στον Μελιγαλά από μέλη και βουλευτές της ΧΑ, μίλησε για «κρισιμότητα των περιστάσεων» εξαιτίας της οποίας αποφάσισε να αναβάλλει το προγραμματισμένο για αύριο ταξίδι του στη Ρώμη.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ

Η πρώτη επίσημη αντίδραση της κυβέρνησης για τη δολοφονία του 34χρονου ήρθε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ο οποίος με παρέμβαση του έκανε λόγο για «τραγικό συμβάν που πρέπει να καταδικαστεί από όλες τις πολιτικές δυνάμεις».

Όπως είπε ο κ. Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στον ANT1 εμφανίστηκε επιφυλακτικός ως προς τα πολιτικά συμπεράσματα και τόνισε ότι θα πρέπει να περιμένουμε να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση της δολοφονίας. «Δεν γνωρίζω αν υπήρχαν πολιτικά κίνητρα, είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ό οποίος τόνισε ότι ο πολιτικός κόσμος δεν πρέπει να επιτρέψει να χυθεί άλλο αίμα. Όχι άλλη έκρηξη βίας» κατέληξε στην παρέμβαση του.

ΠΑΣΟΚ: Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή

«Η Χρυσή Αυγή πρέπει επιτέλους να αντιμετωπιστεί ως αυτό που πραγματικά είναι: ως μία εγκληματική οργάνωση που στρέφεται κατά της ζωής ξένων αλλά και Ελλήνων πολιτών», τονίζει το ΠΑΣΟΚ, το οποίο υπογραμμίζει ότι «μετά τα κηρύγματα και τις πράξεις βίας της Χρυσής Αυγής κατά και Ελλήνων πολιτών, φθάσαμε και στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλος της Χ.Α.».
«Πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα που αφορούν πια την ζωή των Ελλήνων πολιτών» καταλήγει στην ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ για το έγκλημα στο Κερατσίνι

Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή την άγρια δολοφονία στο Κερατσίνι.

“Η άγρια δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα αποτελεί κορύφωση της εγκληματικής δράσης των ακροδεξιών ναζιστών της Χ. Α. στη χώρα μας. Είναι αυτονόητο ότι απαιτείται η παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, καθώς και η απόλυτη καταδίκη τους, χωρίς επικινδύνους συμψηφισμούς”, αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση και συνεχίζει:

“Τα ερωτήματα απέναντι στα οποία καλούνται όλοι να απαντήσουν είναι ποιος οπλίζει το δολοφονικό χέρι των ακροδεξιών φασιστών, πόσο βοηθούν στην αντιμετώπισή τους η επίκληση από τα πιο επίσημα χείλη της ανιστόρητης θεωρίας των δύο άκρων που τελικά ξεπλένει τη φασιστική Χ.Α. και χτυπά την δημοκρατία”.

Τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει: “Καλούμε κάθε δημοκράτη πολίτη να πάρει μέρος στη σημερινή αντιφασιστική διαμαρτυρία στις 6.00 μμ στην πλατεία Νίκης ( Ζαρντέν -οδός Π. Τσαλδάρη ) . Οι τυχόν απόπειρες αποσταθεροποίησης θα πέσουν στο κενό”.

Ποιος είναι ο 34χρονος Παύλος Φύσσας, ράπερ Killah P, μέλος του ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Μέλος οικογένειας εργατών, γνωστός στο χώρο της ραπ μουσικής ως Killah P και μέλος του ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι ο άτυχος 34χρονος Παύλος Φύσσας που έπεσε νεκρός λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην Αμφιάλη από μαχαιριά ακροδεξιού.

Τόσο ο Παύλος Φύσσας όσο και ο πατέρας του, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν μέλη του συνδικάτου μετάλλου Πειραιά.

Ο δολοφονηθείς ασχολούνταν με τη χιπ χοπ μουσική, ήταν ενεργό μέλος της RAP σκηνής από το 1997 ξεκινώντας την μουσική διαδρομή από το κίνημα του LOW BAP. Η σελίδα του στο facebook ακολουθείται από 733 άτομα.

Ο Παύλος Φύσσας ως δημιουργός έγραφε αντιφασιστικούς στίχους και συμμετείχε σε αρκετά σχήματα αλλά και project.

Είχε συμμετάσχει σε αρκετές δισκογραφικές συλλογές της hiphop σκηνής, είχε εμφανιστεί σε μεγάλα live stages όπως και σε όλα τα μεγάλα ανοιχτά θέατρα της Αθήνας και της επαρχίας, δίπλα σε πολλά μεγάλα ονόματα της ελληνικής hiphop σκηνής. Η μουσική του διαδρομή βασίζεται στη μη δισκογραφική κουλτούρα, ενώ οι στίχοι και τα τραγούδια του διαδόθηκαν μέσω του διαδικτύου.

Δείχνουν Χρυσή Αυγή για το φονικό στο Κερατσίνι, Δήμαρχος και ΣΥΡΙΖΑ

Για την άγρια δολοφονία του Παύλου Φύσσα μίλησε ο δήμαρχος του Κερατσινίου, Λουκάς Τζανής.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Τζανής οι δράστες της δολοφονίας ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής όπως του είπαν αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι έστησαν ενέδρα στο θύμα στο σημείο που είχε αφήσει τη μηχανή του. Ξεκαθάρισε ότι ο δράστης δεν ήταν δημότης Κερατσινίου και ο ίδιος γνωρίζει ότι «πρόσκειται στο χώρο της Χρυσής Αυγής το άτομο που ξεκίνησε το επεισόδιο».

Τόνισε παράλληλα ότι γνώριζε το θύμα, το οποίο ήταν μέλος του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ότι ήταν ένα ήσυχο άτομο, αγωνιστής, που δεν είχε προκαλέσει ποτέ κανέναν.

Στρατούλης: Σοβαρό πολιτικό ζήτημα το περιστατικό στο Κερατσίνι

Σφοδρή επίθεση στην Χρυσή Αυγή εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης για το περιστατικό στο Κερατσίνι, μιλώντας πριν από λίγο στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Ο κ. Στρατούλης κάλεσε το λαό σε αντιφασιστικές διαδηλώσεις, ώστε να σταματήσει άμεσα η βία.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΤΟ BANK WARS ΜΕΤΕΔΙΔΕ:

Άγρια νύχτα – Νέο φονικό χτύπημα Χρυσαυγιτών(;) στο Κερατσίνι – Συμπλοκή Ελλήνων και Αλβανών στο Μοναστηράκι

Αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε σε καφετέρια επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη 60 στο Κερατσίνι, λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Ομάδα δέκα και πλέον ατόμων επιτέθηκε και τραυμάτισε σοβαρά στο στήθος τον 34χρονο Παύλο Φύσσα, γνωστό στην περιοχή μέλος του ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση στο Τζάνειο Νοσοκομείο, καθώς φέρεται να δέχτηκε τουλάχιστον δύο μαχαιριές, ωστόσο πάρα τις προσπάθειες των γιατρών, υπέκυψε στα τραύματά του.
Η αστυνομία συνέλαβε ένα άτομο γύρω στα 45, που πιθανολογείται ότι είναι ο δράστης της επίθεσης, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε ένα μαχαίρι.
Στο σημείο συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου, ενώ αναμένεται να υπάρξει και κάλεσμα για συγκέντρωση το απόγευμα της Τετάρτης.

Η επίθεση φέρεται να έγινε από ομάδα μαυροντυμένων ακροδεξιών κρανοφόρων, οι οποίοι είχαν εντοπίσει νωρίτερα τον νεαρό και την παρέα του. Το επεισόδιο σημειώθηκε γύρω στις 12.10 το βράδυ λίγο πιο έξω από την καφετέρια. Σύμφωνα με μαρτυρίες το θύμα και η παρέα του, 5-6 άνδρες και γυναίκες κυνηγήθηκαν από περίπου 25 άτομα με μαύρες μπλούζες, μετά το τέλος του αγώνα του Ολυμπιακού.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΦΟΝΙΚΟ ΛΕΕΙ Ο Η.ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ

Διαψεύδει η Χρυσή Αυγή, διά του εκπροσώπου της Ηλία Κασιδιάρη, τα περί εμπλοκής μελών της στο φονικό στο Κερατσίνι.

«Ουδεμία σχέση έχει η Χρυσή Αυγή με αυτό το θλιβερό συμβάν…Ασφαλώς και δεν είναι μέλη της Χρυσής Αυγής», δήλωσε στο ραδιοσταθμό ΣΚΑΙ ο κ. Κασιδιάρης.

«Πάνε κάποια υποκείμενα και μας κατηγορούν και δημιουργούν κλίμα πόλωσης και πολέμου», υποστήριξε ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής.

ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

Άγρια συμπλοκή με έξι τραυματίες σημειώθηκε στις 23:30 το βράδυ της Τρίτης, μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών για προσωπικές διάφορες στο Μοναστηράκι.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία δυο μεγάλες ομάδες Ελλήνων και Αλβανών συνεπλάκησαν με ρόπαλα, μαχαίρια και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν οι τέσσερις Αλβανοί καθώς επίσης και οι δυο Ιταλοί τουρίστες που επιχείρησαν να χωρίσουν τους εμπλεκόμενους.
Οι τραυματίες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο ΚΑΤ.
Στην περιοχή έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και μέχρι στιγμής έχουν γίνει 89 προσαγωγές.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έβγαλε δελτίο Τύπου για τη δολοφονική επίθεση:

Παύλος Φύσσας, 34 χρονών νεκρός. Μαχαιρώθηκε από χέρι φασίστα. Οι φασίστες τον στοχοποίησαν για την αντιφασιστική του δράση και όπως γνωρίζουν καλά, του επιτέθηκαν και τον δολοφόνησαν στο Κερατσίνι. Η συμμορία της Χρυσής Αυγής που προωθείται από οικονομικά συμφέροντα για συγκυβέρνηση με την ΝΔ, συνεχίζει τα μνημονιακά εγκλήματα. Δεν δέρνουν το κατεστημένο - χτυπούν και σκοτώνουν μετανάστες, αριστερούς και τη νεολαία. Οι φασίστες οπλίζονται από τους κυβερνώντες, ενώ στην ίδια κατεύθυνση τα μνημονιακά παπαγαλάκια προσπαθούν να υποβαθμίσουν το γεγονός ή να το παρουσιάσουν σαν σύγκρουση ακροκινούμενων ομάδων. Όμως στην πραγματικότητα αυτό είναι ο φασισμός και η φασιστική Χρυσή Αυγή. Δολοφονική συμμορία, όπλο του συστήματος ενάντια σους εργαζόμενους και τη νεολαία.

Μετά τις χιλιάδες αυτοκτονίες των τελευταίων χρόνων, τις κρατικές δολοφονίες, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, το παρακράτος, με τη διαρκή ανοχή της αστυνομίας, μαχαιρώνει κάποιον απλά και μόνο επειδή ήταν αντιφασίστας. Σήμερα Τετάρτη, μαζί με τους απεργούς όλης της χώρας παλεύουμε για ψωμί παιδεία ελευθερία, παλεύουμε για ζωή, ενάντια σε αυτούς που μας την στερούν, λίγο λίγο ή κατευθείαν, με μία μαχαιριά.

Όλοι στους δρόμους, στις απεργιακές συγκεντρώσεις των εκπαιδευτικών, και ολόκληρη την μέρα, να πολιορκήσουμε τους φασίστες και την πολιτική που δολοφονεί.

Όλοι στην αντιφασιστική διαδήλωση, σήμερα Τετάρτη, στις 6.00 το απόγευμα στον τόπο δολοφονίας στο Κερατσίνι, και στις διαδηλώσεις σε κάθε πόλη.

Ο φασισμός θα τσακιστεί.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ:

Keywords
χρυση αυγη, οργη, χιπ χοπ, low bap, ηλία κασιδιάρη, συλληψεις, συγκεκριμένο, ηλεκτρικος, γκλομπ, πειραιας, νικαια, ανταρσυα, ελλαδα, θεσσαλονικη, μυτιληνη, πατρα, μπλοκ, κοζανη, κομοτηνη, δηλωση, ant1, βομβα mall, ΠΑΣΟΚ, συριζα, ραπ, χοπ, rap, low, bap, facebook, project, live, αθηνα, mega, διαδηλωσεις, ολυμπιακος, κασιδιαρης, σκαι, δραση, νεα δημοκρατια, δειτε, κινηση στους δρομους, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, ομαδα διας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, www.facebook.com, νεκρος διαδηλωτης, απεργια 1 δεκεμβριου, η ημέρα της γης, τελος του κοσμου, ηλία κασιδιάρη, βουλευτες, αστυνομια, αυγη, αυτοκινητο, θανατος, ιχνη, μουσικη, ονοματα, ρωμη, σημερινη, σκαι, στιχοι, τραγουδια, φτωχεια, ψωμι, ωρα, ant1, mega, αρθρα, αιμα, αλβανοι, αμφιαλη, απλα, ατομο, αφορμη, βραδυ, γεγονος, γινει, γκλομπ, γραφεια, διευθυνση, δηλωση, δολοφονιες, εγινε, εγκληματα, ειπαν, ειπε, υπαρχει, εκρηξη, ελευθερια, εξελιξη, εξι, ερευνα, ερευνες, ζωη, ζωης, ιδια, υπηρχαν, υποθεση, θεατρα, ησυχο, κηρυγματα, κλιμα, κρατικο, χτυπα, λογο, μαχαιρια, μπλοκ, μπλουζες, νεολαια, νυχτα, νοσοκομειο κατ, ομαδα, οδος, οικια, ονομα, ραντεβου, ραπ, ροτοντα, συγκεκριμένο, συγκεντρωση, σπιτι, σχηματα, τζανειο, τιμωρια, φασισμος, χερι, χειλη, χιπ χοπ, χοπ, χρυση, ανηκει, ατυχος, bap, δημητρης, εκδικηση, επεισοδια, φυσσας, χωρα, project, low bap, low, νοσοκομειο, ομαδες, παυλος, πληροφοριες, rap, ροπαλα, ταξιδι, υλικο, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα