Εμμένει η ΤτΕ στη διαλεύκανση της υπόθεσης Λαυρεντιάδη

Εμπιστευτική επιστολή προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με την οποία ζητά να ενημερωθεί για την πορεία των ερευνών της τελευταίας αναφορικά με το ενδεχόμενο χειραγώγησης της μετοχής της Alapis, συμφερόντων του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, μέσω της “Guardian Trust ΧΑΕΠΕΥ”, με άμεση συμμετοχή,

όπως αναφέρεται, του Γενικού Διευθυντή κ. Νικόλαου Λαζαρίδη και άλλων προσώπων, απέστειλε η Τράπεζα της Ελλάδος.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το Capital.gr, η Διεύθυνση Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος της ΤτΕ ενημέρωσε για το ζήτημα την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, καθώς “έχει καταστεί επανειλημμένως αποδέκτης σχετικών καταγγελιών”, όπως αναφέρεται στη σχετική επιστολή.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως δεν είναι η πρώτη φορά που η ΤτΕ ζητά να ενημερωθεί για την πορεία των ερευνών της Ε.Κ. για την υπόθεση Alapis. Γνώστες του θέματος αναφέρουν πως εδώ και πολύ καιρό υπάρχει αίτημα που αφορά “στη διερεύνηση συναλλαγών συγκεκριμένων προσώπων σε συγκεκριμένες χρηματιστηριακές εταιρείες”.

Τόσο στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, όσο και στην ΤτΕ έχουν κατατεθεί επώνυμες καταγγελίες από επενδυτές και άλλους φορείς σχετικά με την υπόθεση Alapis, αλλά και με αυτή της Proton Bank, οι οποίες αμφότερες σχετίζονται με τον Λ. Λαυρεντιάδη.

Να σημειωθεί, τέλος, πως σε συνέντευξη του προέδρου της Ε.Κ., η οποία και έχει αναρτηθεί στην προσωπική του ιστοσελίδα, ο κ. Μποτόπουλος αναφέρει: “Όπως σας είπα, είναι μια υπόθεση που ερευνά η Δικαιοσύνη, αλλά ταυτόχρονα ερευνούμε και εμείς βάσει νέων στοιχείων ή καταγγελιών. Η έρευνα, για να «δέσει» σωστά μια υπόθεση, καταλαβαίνετε ότι απαιτεί κάποιο χρόνο, όχι όμως τόσον που να αναιρεί την αίσθηση δικαίου. Γενικότερα, έχω πει και σας επαναλαμβάνω κατηγορηματικά ότι πρόθεση μου είναι η ΕΚ να επιβάλει στο ακέραιο την εφαρμογή της νομοθεσίας, προς όλες τις κατευθύνσεις. Δεν έχω καμία διάθεση να συγκαλύψω τίποτε και κανέναν”.

Η μέριμνα της ΤτΕ να επιταχυνθούν οι διαδικασίες διερεύνησης των καταγγελιών αναμένεται να ρίξει περισσότερο φως σε μια υπόθεση που ήδη βρίσκεται υπό δικαστική διερεύνηση. Το Capital.gr. για λόγους πληρέστερης ενημέρωσης, παραθέτει και την επιστολή της ΤτΕ:

“Προς
την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Κολοκοτρώνη 1 & Σταδίου
ΤΚ 105 62 – Αθήνα

Μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία μας και της μεταξύ μας ανταλλαγείσης αλληλογραφίας, σχετικά έγγραφά μας ΙΔ/43/12.10.2011, 2746/27.12.2011 και 1716/6405/16.7.2012, για ενδεχόμενη χειραγώγηση αγοράς της μετοχής της εταιρίας «ALAPIS» μέσω της ΓΚΑΡΝΤΙΑΝ ΤΡΑΣΤ ΧΑΕΠΕΥ με άμεση συμμετοχή του Γενικού Διευθυντή κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΛΑΖΑΡΙΔΗ και άλλων προσώπων, παρακαλούμε να μας γνωρίσετε την πορεία του ελέγχου σας και τα μέχρι τώρα αποτελέσματα αυτού.

Σημειώνεται ότι έχουμε καταστεί επανειλημμένως αποδέκτες σχετικών καταγγελιών”.

σχετικά άρθραH Alpha Bank σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την Credit Agricole S.A. για την εξαγορά της Εμπορικής Τραπέζης Α.Ε.Επιβεβαίωσε η Credit Agricole τη συμφωνία με την Alpha BankΣε αδιέξοδο
Keywords
Τυχαία Θέματα