ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΓΚΡΕΜΟΣ …ΤΕΛΟΣ! Ο ΟΜΠΑΜΑ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ… ΕΦΥΓΕ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

08:46 2/1/2013 - Πηγή: BankWars

Εγκρίθηκε και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, με 257 ψήφους υπέρ και 167 κατά, η συμβιβαστική συμφωνία που ψηφίστηκε την Τρίτη από την Γερουσία για την αποφυγή του «δημοσιονομικού γκρεμού».

Η συμφωνία προβλέπει αύξηση, από 35% στο 39,6%, του φορολογικού συντελεστή για τα νοικοκυριά με ετήσιο εισόδημα άνω των 450.000 δολαρίων, ενώ για δύο μήνες δεν θα υπάρξουν σημαντικές περικοπές στις δημόσιες δαπάνες.Το θέμα των δαπανών προαναγγέλλει σύντομα νέα

αναμέτρηση ανάμεσα στο Λευκό Οίκο και τους συντηρητικούς του Κογκρέσου.

Ικανοποίηση Ομπάμα

Την ικανοποίησή του για την ψήφιση της συμφωνίας και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων εξέφρασε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, τονίζοντας μεταξύ άλλων, ότι η αποφυγή του «δημοσιονομικού γκρεμού» είναι ένα βήμα στο πλαίσιο μίας ευρύτερης προσπάθειας για την ενίσχυση της αμερικανικής οικονομίας.

«Ενας από τους άξονες της προεδρικής εκστρατείας μου ήταν η αλλαγή ενός φορολογικού κώδικα που ευνοούσε υπερβολικά τους πλούσιους σε βάρος της μεσαίας τάξης. Απόψε το επιτύχαμε χάρη στις ψήφους των Ρεπουμπλικανών και των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο», επισήμανε ο κ. Ομπάμα στην ομιλία του.

Προειδοποίησε, πάντως, τους Ρεπουμπλικάνους ότι θα αρνηθεί να διαπραγματευθεί την αύξηση του ανώτατου ορίου του δημοσίου χρέους και ζήτησε λιγότερους μελοδραματισμούς στις μελλοντικές διαπραγματεύσεις επί του προϋπολογισμού για τη μείωση των κρατικών δαπανών.

Ο αμερικανός πρόεδρος αναχωρεί για την Χαβάη όπου θα συνεχίσει με την οικογένειά του τις διακοπές.

ΧΘΕΣ 1Η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ:

ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΓΚΡΕΜΟΥ – ΤΟ «ΣΤΣΤΗΜΑ» «ΤΑ ΒΡΗΚΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ
Η αμερικανική Γερουσία ενέκρινε , σχεδόν δύο ώρες μετά τη λήξη της προθεσμίας που ήταν τα μεσάνυχτα της 31ης Δεκεμβρίου, τη συμβιβαστική συμφωνία για τη νομοθετική ρύθμιση με την οποία αποτρέπονται οι χειρότερες συνέπειες του λεγόμενου “δημοσιονομικού γκρεμού” που θα άρχιζε αυτομάτως από 1ης Ιανουαρίου 2013 καθώς θα ενεργοποιούνταν περικοπές δημοσίων δαπανών και αυξήσεις φόρων.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων μένει να εγκρίνει το νομοθετικό μέτρο, ενδεχομένως σήμερα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης Ομπάμα και της Γερουσίας προβλέπει την αύξηση των φορολογικών συντελεστών για νοικοκυριά που δηλώνουν ετήσιο εισοδήματα άνω των 450.000 δολαρίων, και παράλληλα τη διατήρηση των φοροαπαλλαγών για τη μεσαία τάξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα