ΔΕΠΑ – Gazprom: Θετικά μηνύματα για τη μείωση των τιμών στο φυσικό αέριο

Θετικά είναι τα πρώτα μηνύματα που έρχονται από την Αγία Πετρούπολη, όπου ολοκληρώθηκε χθες η διαπραγμάτευση μεταξύ της ΔΕΠΑ και της Gazprom για τη μείωση της τιμής προμήθειας φυσικού αερίου στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρουν οιπληροφορίες του energypress.gr η διαπραγμάτευση μεταξύ των εκπροσώπων των δύο εταιρειών ολοκληρώθηκε και κατέληξε σε συγκεκριμένα αποτελέσματα, τα οποία, όπως είναι λογικό, διαφυλάσσονται ως «κόρη οφθαλμού».

Πλέον οι δύο αντιπροσωπείες

επιστρέφοντας στις βάσεις τους – και κυρίως η ελληνική – καλούνται να ενημερώσουν αρμοδίως προκειμένου να ληφθεί η οριστική απόφαση. Αυτό αναμένεται να γίνει καταρχάς σήμερα προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ ενώ στη συνέχεια θεωρείται βέβαιο ότι θα ενημερωθεί και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, ο οποίος ως γνωστόν έχει επιδείξει προσωπικό ενδιαφέρον για το θέμα της τιμής του αερίου, παρεμβαίνοντας μάλιστα με προσωπική του επιστολή προς το Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η αίσθηση που επικρατεί σε κύκλους της ελληνικής πλευράς είναι θετική και η εικόνα που μεταφέρεται είναι ότι , ακόμη και εάν η συμφωνία δεν έχει οριστικοποιηθεί, το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης είναι ικανοποιητικό. Ευνόητο είναι ότι νούμερα ή ποσοστά δε έχουν διαρρεύσει.

Original article: ΔΕΠΑ – Gazprom: Θετικά μηνύματα για τη μείωση των τιμών στο φυσικό αέριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα