Δ. Στρατούλης: «Όχι στη μετατροπή των εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας σε σύγχρονους σκλάβους»

Αντιπροσωπεία της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, με επικεφαλής τον Δημήτρη Στρατούλη, παραβρέθηκε σήμερα στη συγκέντρωση και πορεία στο Υπουργείο Εργασίας των εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης ο Δ. Στρατούλης έκανε την εξής δήλωση:

«Είμαστε εδώ από την ΛΑΕ, για να εκφράσουμε την πλήρη αλληλεγγύη και στήριξή μας στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στη Βιομηχανία Λιπασμάτων Καβάλας για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας τους, των εργασιακών τους σχέσεων, καθώς και για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Καταγγέλλουμε

την κυβέρνηση, γιατί αδιαφορεί, ανέχεται και παίζει τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου στις δουλεμπορικές, αντεργατικές πρακτικές του ιδιοκτήτη της Βιομηχανίας Λιπασμάτων Καβάλας, κου Λαυρεντιάδη, με τις οποίες επιδιώκει να μετατρέψει τους 500 εργαζόμενους σε αυτή, σε σύγχρονους σκλάβους, με μη σταθερή και κακοπληρωμένη εργασία, χωρίς δικαιώματα, μέσω εργολάβων.

Η Βιομηχανία Λιπασμάτων, παρότι καταληστεύεται από την ιδιοκτησία της, που πλέον χρωστάει 300 εκατομμύρια ευρώ όχι μόνο στις τράπεζες αλλά και στο Δημόσιο, έχει σημαντικό ρόλο να παίξει και για την ευρύτερη περιοχή και για τους αγρότες και την αγροτική οικονομία και μπορεί να γίνει και κερδοφόρα.

Χρειάζεται, όμως, η συγκεκριμένη Βιομηχανία να περάσει, λόγω του στρατηγικού χαρακτήρα της, σε δημόσια ιδιοκτησία και έλεγχο, με συμμετοχή των εργαζομένων και με στόχο να σχεδιαστεί και να εφαρμοστεί ένα σχέδιο παραγωγικής, αναπτυξιακής ανασυγκρότησης της»

Keywords
Τυχαία Θέματα