Eurobank: Χωρίς υψηλό discount θέλει την αμκ το ΤΧΣ – Περίοδος lock up για τους επενδυτές

Το ΤΧΣ δεν θα δεχθεί “υπερβολικό discount” και επιθυμεί οι επενδυτές που θα συμμετάσχουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank, ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ, να δεσμευτούν ότι θα κρατήσουν το μερίδιο τους για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο, όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο καλά πληροφορημένες πηγές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, προς το παρόν δεν έχει εκδηλωθεί ισχυρό ενδιαφέρον από τράπεζες,

γεγονός που αφήνει ελεύθερο το πεδίο για τα private equity, τα hedge funds και τους θεσμικούς επενδυτές.

Όπως ανέφερε η πηγή, οι επενδυτές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα υπάρξει μια περίοδος υποχρεωτικής διακράτησης (lock up) κατά την οποία δεν θα έχουν την δυνατότητα να πουλήσουν τις μετοχές τους, ενώ θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο διοικητικό συμβούλιο.

Προς το παρόν δεν έχει τεθεί εύρος τιμών και δεν πρόκειται να τεθεί έως ότου ολοκληρωθεί ο έλεγχος της BlackRock στις ελληνικές τράπεζες, με την πηγή να σημειώνει ότι το ΤΧΣ είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο σε αυτό το θέμα.

Όπως σημειώνει το Reuters, η σκληρή στάση του ΤΧΣ αντανακλά το ράλι 28,2% που έχουν σημειώσει οι ελληνικές τράπεζες το τελευταίο τρίμηνο, γεγονός που βελτιώνει τις πιθανότητες της Eurobank να ολοκληρώσει με επιτυχία το deal.

Προς το παρόν το ΤΧΣ, δεν έχει σχολιάσει το δημοσίευμα, σημειώνει το πρακτορείο.

Original article: Eurobank: Χωρίς υψηλό discount θέλει την αμκ το ΤΧΣ – Περίοδος lock up για τους επενδυτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα