Χρυσόγονος: Επώδυνα και αχρείαστα τα μέτρα

Μιλώντας στον Real.fm ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος σημείωσε για άλλη μία φορά ότι τα μέτρα είναι επώδυνα και αχρείαστα από δημοσιονομικής άποψης.

Συγκεκριμένα, επισήμανε πως, «είναι ασφαλώς επώδυνο να μειώνεται το αφορολόγητο από 8.500 ευρώ στα περίπου 6.000. Πράγμα που σημαίνει ότι άνθρωποι που έχουν ένα μηνιαίο καθαρό εισόδημα της

τάξης των 600 ευρώ που μετά βίας τους επιτρέπει να επιβιώσουν θα κληθούν να πληρώσουν εφορία έστω τα 20 ή 30 ευρώ, τα οποία ο ίδιος ο φορολογούμενος τα χρειάζεται, του είναι απαραίτητα για τη διαβίωση του, αλλά το κράτος δεν τα χρειάζεται διότι δεν πρόκειται να σωθεί με αυτόν τον τρόπο».

Ο κ. Χρυσόγονος υποστήριξε ότι «η διαπραγμάτευση με τους δανειστές είναι μία μάχη οπισθοφυλακών. Μια μάχη δηλαδή την οποία εξορισμού αποκλείεται να την κερδίσεις, απλά κοιτάς να περιορίσεις όσο γίνεται τις απώλειες σου. Από εκεί και πέρα η μάχη η οποία μπορείς και πρέπει να κερδίσεις, και οφείλουμε να την κερδίσουμε για να έχει μέλλον αυτή η χώρα, είναι η μάχη της ανάπτυξης».

Keywords
Τυχαία Θέματα