Χρηματιστήριο και ομόλογα στέλνουν μήνυμα σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ

Στη θύελλα που φαίνεται να έρχεται στο παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον εξαιτίας της απειλούμενης ύφεσης στη Γερμανία και η κόντρα Αμερικανών και Γερμανών για την ανάπτυξη βρίσκει την Ελλαδα να “κλονίζεται” από την πολιτική αβεβαιότητα.

Η πιθανότητα για εκλογές τον Φεβρουάριο σε συνδυασμό με τις δημοσκοπήσεις και τα δημοσιεύματα – εκθεσεις

των ξένων οίκων (βλ. CITI: Έρχεται κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – Τι σημαίνει για τράπεζες και Χρηματιστήριο) που φέρνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται, έχουν οδηγήσει τα μεν ομόλογα σήμερα πάνω από το 7%, το δε Χρηματιστήριο στα …τάρταρα.

Ντόπιοι και ξένοι επενδυτές πουλάνε Ελλάδα καθώς εκτιμούν πως θα υπάρξουν μέχρι να βρεθεί νέα πολιτική ισορροπία, έντονες πολιτικές αβεβαιότητες.

Είναι ενδεικτικό ότι η όλη υπόθεση που αφορά στην Ελλάδα σιγοντάρεται και από ευρωπαϊκά κέντρα που έσπευσαν να αμφισβητήσουν την δυαντότητα της χώρας να απεμπλακεί απ’την “κηδεμονία” του ΔΝΤ και των δανειστών.

Η σημερινή εικόνα του Χρηματιστηρίου και των ομολόγων θα πρέπει να προβληματίσει έντονα τόσο την κυβέρνηση όσο και την αξιωματική αντιπολίτευση η οποία υποτίθεται ότι είναι έτοιμη να αναλάβει την διαχείριση της επόμενη μέρας για την Ελλάδα.

Όταν καεί το σπίτι που λέγεται Ελλάδα δεν υπάρχει καμία περίπτωση να διασωθεί πολιτικά όχι μόνο η σημερινή αλλά ούτε και η πιθανή επόμενη κυβέρνηση.

Βασίλης Βαλαμβάνος, [email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα