Τι γίνεται με την Attica Bank;

Ως παράταση χρόνου, για να εξετάσει καλύτερα τις επενδυτικές προτάσεις, ερμηνεύεται η χθεσινή αναβολή της γενικής συνέλευσης της Attica Bank, με πηγές πολύ κοντά στη διαδικασία να αναφέρουν ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι συζητήσεις με ενδιαφερόμενους επενδυτές.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η Attica Bank συνεχίζει να είναι αποδέκτης ενδιαφέροντος ξένων επενδυτικών κεφαλαίων, ενώ φέρεται να γίνονται συζητήσεις μεταξύ των υποψηφίων

για τη δημιουργία ενός σχήματος, γεγονός που απαιτεί χρόνο. Υπό αυτα τα δεδομένα, η διοίκηση συνεχίζει τις επαφές, µε τη συνδροµή οµάδας χρηµατοοικονοµικών συµβούλων, µε σκοπό την επίτευξη οριστικού ενδιαφέροντος συµµετοχής και σχετικής συµφωνίας µε στρατηγικό επενδυτή.

Η «κούρσα» της εισόδου έχει τρεις κυρίως διεκδικητές, αμερικανικής και κινεζικής προέλευσης, ενώ από τα τέλη του προηγούμενου μήνα η Τράπεζα έχει γίνει αποδέκτης τω πρώτων επιστολών εκδήλωσης ενδιαφέροντος για να καλύψουν μερικώς την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 434 εκατ. Ευρώ. Το διοικητικό συμβούλιο έχει προτείνει αύξηση με καταβολή μετρητών και την έκδοση νέων, κοινών, ονομαστικών μετοχών. Αφενός υπέρ των υφιστάμενων μετόχων, κατόχων κοινών μετοχών και με ιδιωτική τοποθέτηση σε περιορισμένο κύκλο προσώπων στην Ελλάδα ή/και το εξωτερικό, η οποία δεν αποτελεί δημόσια προσφορά, με περιορισμό του δικαιώματος προτιμήσεως των υφιστάμενων μετόχων. Η αύξηση έχει προταθεί να γίνει μετά την αύξηση της ονομαστικής αξίας κάθε κοινής ονομαστικής μετά ψήφου μετοχής της Τράπεζας με ταυτόχρονη συνένωση και μείωση του συνολικού αριθμού των κοινών μετοχών (reverse split) και την επακολουθούμενη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας με μείωση της ονομαστικής αξίας των κοινών ονομαστικών μετοχών.

Υπάρχει επιθυμία να δοθεί προτεραιότητα σε ξένους επενδυτές και το Ταμείο των μηχανικών, που κατέχει το 51%, είναι διατεθειμένο να μειώσει το ποσοστό μέχρι το 34%. Επομένως, σύμφωνα με το βασικό σενάριο, ο στρατηγικός επενδυτής ή σχήμα επενδυτών καλύπτει περίπου τα 326 εκατ. και το ΤΣΜΕΔΕ τα 108 εκατ. Ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ίδιας της τράπεζας κρίθηκε σκόπιµο να διακοπεί η χθεσινή συνεδρίαση και να πραγματοποιηθεί την ∆ευτέρα 10 Νοεµβρίου 2014. Σημειώνεται ότι ΤτΕ δεν έχει µέχρι τώρα τάξει νέο χρονοδιάγραµµα για την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα