Χρηματιστηριακές …ατάκες

15:12 4/1/2014 - Πηγή: BankWars

Τι ακούγεται, τι συζητιέται, για τις επόμενες κινήσεις εισηγμένων στο ΧΑ μετοχών. Τι «μυρίζονται» οι brokers στην J&P Αβαξ; - Ηρακλής: Προ μετοχικών εξελίξεων; – Φράγμα τα 9,50 ευρώ για τον ΟΤΕ; – Θα αντέξουν τα 21 ευρώ στην Coca Cola; – Το επόμενο «στοίχημα» του ΟΠΑΠ…

Τι «μυρίζονται» οι brokers στην J&P Αβαξ;

Οι εγχώριοι brokers που παρακολουθούν την εταιρεία και τη μετοχή της J&P Αβαξ

εσχάτως έχουν αρχίσει να ζυμώνονται εκ νέου. «Οσμίζονται» δε, ότι αργά ή γρήγορα η μετοχή έχει τις δυνατότητες να ανακάμψει. Στις μεταξύ τους συζητήσεις μάλιστα, κάνουν λόγο για επικείμενα projects που είναι στη «σειρά». Βέβαια, δεν ξανοίγονται παραπάνω. Με συνέπεια οι μη «μυημένοι» να αναρωτιούνται αν κάνουν λόγο για μπίνζες που έρχονται ή ωριμάζουν, εντός κι εκτός Ελλάδος, για αναβαθμισμένες προβλέψεις μεγεθών ή για άλλου είδους εξελίξεις, που μπορεί να έχουν και μετοχικό χαρακτήρα. Πάντως, η μετοχή συζητιέται ξανά σε μεγάλα εγχώρια χρηματιστηριακά μαγαζιά, με «άκρες» σε funds στην άλλη όχθη του Ατλαντικού.

Ηρακλής: Προ μετοχικών εξελίξεων;

Επανήλθαν οι φήμες περί μετοχικών εξελίξεων στην τσιμεντοβιομηχανία Ηρακλής. Και περιλαμβάνουν το ενδεχόμενο δημόσιας πρότασης -αν και ήδη οι Γάλλοι ελέγχουν ποσοστό πλησίον του 89%-, διαγραφής και απορρόφησης της εισηγμένης από την πολυεθνική.

Nέο πακέτο στην MLS

Νέο πακέτο 150 χιλιάδων μετοχών της MLS άλλαξε χέρια τη Δευτέρα στο χρηματιστήριο. Το πακέτο διενεργήθηκε στην τιμή των 3,30 ευρώ.Υπενθυμίζεται ότι, πρόσφατα στην εταιρεία τοποθετήθηκε το Qatar private fund, ενώ συνολικά τα Funds (Τράπεζες και ιδιώτες κλπ.) διαθέτουν το 25% των μετοχών.

Φράγμα τα 9,50 ευρώ για τον ΟΤΕ;

Με ήπιους ανοδικούς ρυθμούς κινήθηκε στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις του έτους η μετοχή του ΟΤΕ, στο εύρος 9,50 – 9,68 ευρώ και με τις συναλλαγές να είναι αυξημένες. Αν και έχει κατεβάσει στροφές, φαίνεται πως υπάρχουν κάποιοι που δεν αφήνουν τη μετοχή να ξεφύγει πολύ κάτω από τα 9,50 ευρώ.

Το επόμενο «στοίχημα» του ΟΠΑΠ

Το «στοίχημα» της μετοχής του ΟΠΑΠ είναι καταφέρει να διασπάσει ανοδικά το επίπεδο των 10 ευρώ. Πάντως στις προηγούμενες συνεδριάσεις φάνηκε πως δεν έχει τα καύσιμα για την πολυπόθητη υπέρβαση της παραπάνω περιοχής, με τους brokers να επισημαίνουν πως οι ημερήσιες διαδρομές όσο πάνε και «σφίγγουν».

Θα αντέξουν τα 21 ευρώ στην Coca Cola;

Βάση πάνω από τα 21 ευρώ προσπαθεί να κάνει η Coca-Cola και θα αποδειχθεί στις επόμενες συνεδριάσεις εάν τα καταφέρει. Πάντως την Τρίτη έδωσε ανοδική κίνηση πατώντας στην παραπάνω περιοχή. Πιθανόν η υποχώρηση της εμπορευσιμότητας να έκανε τους πωλητές να ανακόψουν τον ρυθμό τους.

Πού θα κάτσει η μπίλια στη ΜΟΗ;

Πάνω από τα 8,2 ευρώ διαπραγματεύεται η μετοχή της Motor Oil, μετά το +1,23% της Τρίτης, χωρίς όμως να έχει προκύψει αύξηση των όγκων συναλλαγών. Γενικότερα πάντως η μετοχή δείχνει μια τάση σταθεροποίησης το τελευταίο διάστημα. Αυτό δύο πράγματα μπορεί να σημαίνει: Ή ότι έχει «στεγνώσει» το free float, ή ότι όσοι ήταν να πουλήσουν πούλησαν και πλέον η σκυτάλη περνά στους αγοραστές. Ίδωμεν…

Τιμή στόχος τα 7,5 ευρώ για τον Μυτιληναίο

Σύσταση «overweight» και τιμή στόχο 7,5 ευρώ θέτει για τη μετοχή της Μυτιληναίος η Euroxx. Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή με την ολοκλήρωση του προγράμματος κεφαλαιακών δαπανών των 0,8 δισ. ευρώ η Μυτιληναίος εισέρχεται σε διαδικασία απομόχλευσης, με το καθαρό χρέος να αναμένεται να υποχωρήσει το 2013 κατά 30%. H Euroxx προβλέπει πως τα καθαρά κέρδη του ομίλου θα διαμορφωθούν το 2013 στα 67,8 εκατ. ευρώ έναντι 21,7 εκατ. ευρώ το 2012. Τα EBITDA εκτιμώνται στα 260,4 εκατ. ευρώ.

- Η «τριπλέτα» Ελλάκτωρ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Μυτιληναίος, που είναι τρία αγαπημένα χαρτιά παικτών και θεσμικών που παρακολουθούν τους κλάδους υποδομών και ενέργειας, δείχνει όχι μόνο πως μπορεί να διατηρήσει τα κέρδη του 2013 αλλά και να τα αυξήσει. Μάλιστα κάποιοι αναλυτές θεωρούν πως το νέο έτος θα φέρει «φρέσκα» ξένα κεφάλαια στις παραπάνω μετοχές.

- Άκρως απογοητευτική η εικόνα για τις μετοχές των ΟΛΠ και ΟΛΘ, οι οποίες επηρεάζονται από τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στο σχέδιο αξιοποίησής τους. Η μετοχή του ΟΛΠ κάνει βόλτες εδώ και καιρό μεταξύ των 17 – 18 ευρώ, με τις συναλλαγές να είναι χαμηλές. Η μετοχή του ΟΛΘ παραμένει κολλημένη στα 22 ευρώ και δεν φαίνεται ότι μπορεί να δώσει άμεσα σημαντική κίνηση.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑ ΚΑΝΤΖΟΥ

Original article: Χρηματιστηριακές …ατάκες.

Keywords
Τυχαία Θέματα