ΧΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ-ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ – Η αλήθεια είναι ότι θέλουν…να μαζέψουν κόσμο

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΘΑΝΕΣ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΕΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ στην αντιμετώπιση της κατάστασης από τα ΜΑΤ το βράδι του Σαββάτου έξω από την ΕΡΤ, γεγονός είναι ότι οι βουλευτές που πήγαν εκεί, δεν πήγαν για συμπαράσταση. Γνωρίζουν άλλωστε ότι η ΕΡΤ με την παλαιά της μορφή δεν πρόκειται να επανέλθει. Πήγαν, για να ενισχύσουν το “κλίμα” που είχε ατονίσει
ελλείψει …των χιλιάδων λαού που περίμεναν να αντιδράσει και τελικά αντέδρασαν έμπρακτα μερικές εκατοντάδες. Χρησιμοποίησαν την ΕΡΤ προκειμένου να …μαζέψουν κόσμο, να δημιουργήσουν σενάρια για νέο “Πολυτεχνείο”(!) και να ανάψουν τα αίματα ώστε την Κυριακή το βράδι που θα γίνει η συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα να γεμίσει η πλατεία…Δυστυχώς, αυτή είναι η αλήθεια όπως εμείς τη βλέπουμε, σωστά ή λάθος. Σίγουρα πάντως οι εκπρόσωποι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το Πολυτεχνείο δεν είναι ταινία στην οποία μπορούν να παίξουν, ούτε επαναλαμβάνεται. Άλλωστε, κάποιους από τους παρόντες βουλευτές, δεν τους συμφέρει να επαναληφθεί, γιατί… έτσι και επαναληφθεί, η “μπάλα” θα πάρει και αυτούς μαζί.ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΕΡΤΑπό νωρίς το απόγευμα οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ ζητούν την παρουσία όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών για την προστασία της δημόσιας περιουσίας του Ραδιομεγάρου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία επιχειρεί να φέρει στο κτίριο εργαζόμενους της Δημόσιας Τηλεόρασης.«Ποιος μας εξασφαλίζει ότι δεν θα σπάσουν τις κλειδωμένες πόρτες για να πάρουν φορητές κάμερες», είπε χαρακτηριστικά υπάλληλος της ΕΡΤ.
Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι ο Ειδικός Διαχειριστής της ΕΡΤ, Γκίκας Μάναλης, έχει καταστήσει τους εργαζομένους υπεύθυνους για την προστασία του εξοπλισμού και έκτοτε δεν έχει υπογραφεί κάποιο έγγραφο παράδοσης- παραλαβής των εγκαταστάσεων και του υλικού που βρίσκεται εκεί.Στο σημείο βρέθηκε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου μαζί με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, τον Δ.Στρατούλη αλλά και η Ραχήλ Μακρή των ΑΝΕΛ που ανέβηκε και στα κάγκελα(!) και ζητούν παρέμβαση των Εισαγγελικών Αρχών με αφορμή την παράνομη είσοδο τεχνικών της ΔΤ στο Ραδιομέγαρο.ΩΡΑ 22.30: Να επιληφθούν οι εισαγγελικές αρχές, ζήτησε από το βήμα του νυχτερινού δελτίου της ΝΕΤ και ενώ βρισκόταν ανάμεσα στα ΜΑΤ, όπως επίσης και δεκάδες άλλοι βουλευτές η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε ότι συνέβησαν και εξακολουθούν να συμβαίνουν αυτόφωρα αδικήματα σε βάρος του πολιτεύματος και των Ελλήνων πολιτών.
« Εγώ προσωπικά δέχθηκα επίθεση. Ζητώ να εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία κατά των αστυνομικών. Με έσπρωξαν με εγκλώβισαν μεταξύ μίας σιδερένιας πόρτας και του κυκλιδώματος».ΩΡΑ 20.40: Συνταγματάρχης της αστυνομίας απαγόρευσε την είσοδο σε βουλευτές και δικηγόρους. Τα ΜΑΤ, όπως καταγγέλουν, τους επιτέθηκαν κάνοντας χρήση χημικών και ασκώντας βία. Στην ιστοσελίδα ertopen, αναρτήθηκε το παρακάτω κείμενο:ΤΩΡΑ Οι δυνάμεις καταστολής χτυπούν και ρίχνουν χημικά στους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Προπηλακίζονται βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου Όλοι στο ραδιομέγαρο. Καλούμε όλο τον Ελληνικό λαό τώρα στο ραδιομέγαρο. Νωρίτερα συνταγματάρχης της Αστυνομίας έδωσε εντολή απαγόρευσης εισόδου σε βουλευτές και δικηγόρους στην ΕΡΤ.

ΩΡΑ 20.30:Ένταση με χρήση χημικών σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα έξω από το κτίριο της ΕΡΤ. Μάλιστα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου φώναξε : «βοήθεια, υφίσταμαι βία από αστυνομικούς» καθώς όπως υποστήριξε δέχτηκε επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στην είσοδοτων εγκαταστάσεων της ΕΡΤ. Μάλιστα η κ. Κωνσταντοπούλου ζήτησε την παρέμβαση εισαγγελέα.Λίγο αργότερα η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή ανέβηκε στα κάγκελα της πόρτας, φωνάζοντας συνθήματα.ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Στα ύψη ανέβηκε το πολιτικό θερμόμετρο στη Βουλή με αφορμή καταγγελίες από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους Ανεξάρτους Έλληνες, αλλά και το ΚΚΕ, ότι βουλευτές προπηλακίστηκαν από τα ΜΑΤ έξω από την ΕΡΤ στην Αγ.Παρασκευή.

Οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των τριών κομμάτων Παναγιώτης Λαφαζάνης, Νότης Μαριάς και Θανάσης Παφίλης ζήτησαν από την κυβέρνηση να αποσύρει από την ΕΡΤ τα ΜΑΤ και να ενημερώσουν τη Βουλή τόσο ο πρόεδρος του Σώματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης όσο και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας.

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη που διέψευσε κατηγορηματικά ότι έχουν προπηλακιστεί βουλευτές έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

«Αυτό που επιχειρήθηκε ήταν βίαιη εισβολή βουλευτών μαζί με μια ομάδα εργαζομένων έξω από το κτίριο της ΕΡΤ. Δεν θα επιτρέψουμε επανακατάληψη της ΕΡΤ. Είναι δημόσια περιουσία», υπογράμμισε ο κ. Σταμάτης.

Αμέσως μετά ο Α.Τσίπρας στη δική του παρέμβαση κατάγγειλε το συγκεκριμένο περιστατικό τονίζοντας ότι πρόκειται για επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης που τορπιλίζει τη δημοκρατία. Κατήγγειλε ξυλοδαρμό των βουλευτών: Ζωής Κωνσταντοπούλου, Παναγιώτη Κουρουμπλή και Δημήτρη Στρατούλη από τα ΜΑΤ έξω από το κτήριο της ΕΡΤ και ζήτησε εξηγήσεις από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης.

Original article: ΧΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ-ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ – Η αλήθεια είναι ότι θέλουν…να μαζέψουν κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα