Γ.Στουρνάρας: ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ – Το μεγάλο παζάρι της Κυριακής

Ο κ. Στουρνάρας,ο οποίος θα συναντηθεί την Κυριακή με την τρόικα, σε συνέντευξή του στην «Ημερησία του Σαββατοκύριακού», δήλωσε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία έστω και μετά από επίμονες διαπραγματεύσεις.

Η αισιοδοξία του, όπως εξήγησε, εδράζεται στη μέχρι τώρα πορεία των μακροοικονομικών στόχων αλλά και των εσόδων, καθώς επίσης και στις παρεμβάσεις του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, στο θέμα των ασφαλιστικών ταμείων.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΖΑΡΙ – ΤΙ ΖΗΤΑ Η ΤΡΟΙΚΑ – ΤΙ ΠΡΟΤΕΊΝΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

-Δημοσιονομικό κενό: η Τρόικα ζητά μέτρα 1,2-2,5 δισ. ευρώ (έφτασε να ζητά 2,9 και 4 δισ. προ μηνός), αλλά η κυβέρνηση υποστηρίζει με στοιχεία πως, και αν ακόμα απαιτηθεί, δεν θα ξεπερνούν τελικώς τα 500-800 εκατ. ευρώ κι θα καλυφθούν με ήδη δρομολογημένα μέτρα και όχι άλλα πρόσθετα.

-Ενιαίος Φόρος Ακινήτων: μετά από 18 μήνες διαβουλεύσεων, ο κ. Στουρνάρας θα δεσμευτεί ότι προχωρά –με οριακές αλλαγές στην κατάθεση του νέου νόμου και ότι με αυτά θα εισπραχθούν 2,9 δισ. ευρώ το 2014 από φόρους στα ακίνητα.

-Αμυντικές βιομηχανίες: Οι εκπρόσωποι των δανειστών τηρούν σκληρή στάση και στο email της η Τρόικα απαιτεί από το υπουργείο Οικονομικών να προχωρήσει σε δραστική συρρίκνωση της ΕΑΣ, αλλιώς θα ζητήσει την άμεση εκκαθάριση της εταιρίας

-«Ξεπάγωμα» των πλειστηριασμών, με περιορισμένα μέτρα προστασίας των πιο φτωχών δανειοληπτών μόνον. Οι αποφάσεις θα ληφθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

-Άμεση απελευθέρωση των εμπορικών μισθώσεων. Το υπουργείο Ανάπτυξης ζητά να μην θιγούν τουλάχιστον όσες είναι ήδη ενεργές από το παρελθόν.

-Επιτάχυνση των Αποκρατικοποιήσεων για έσοδα 3,5 δισ. ευρώ το 2014. Από την επίτευξη του στόχου εξαρτάται εν πολλοίς και τι μεγέθους λιτότητα θα ζητήσει η Τρόικα να εφαρμοστεί.

-«Λίστες» με ονόματα και διευθύνσεις υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα ή θα απολυθούν, βάσει του χρονοδιαγράμματος στο Μνημόνιο. Δέχεται να προσμετρηθούν στον συνολικό αριθμό και όσοι φύγουν από την ΕΑΣ-ΕΛΒΟ, αλλά δεν δέχεται το ίδιο και για όσους απελύθησαν από την ΕΡΤ αλλά επαναπροσλήφθηκαν στη Δημόσια Τηλεόραση.

Original article: Γ.Στουρνάρας: ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ – Το μεγάλο παζάρι της Κυριακής.

Keywords
Τυχαία Θέματα