Ασύλληπτη τραγωδία – Έντεκα νεκροί στη Δυτική Αττική από τη θεομηνία – Παρέμβαση εισαγγελέα

(upd) Εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες που έπληξαν τη Δυτική Αττική, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας.

Όπως αναφέρουν οι ίδες πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπάρχουν και άνθρωποι που χαρακτηρίζονται ως αγνοοούμενοι και γίνονται έρευνες για να διαπιστωθεί, εαν έχουν πέσει θύματα της κακοκαιρίας ή έχουν καταφύγει κάπου.

Μια γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή στο σπίτι της στη Μάνδρα Αττικής που έπληξε την περιοχή. Λίγο αργότερα η πυροσβεστική υπηρεσία ανέφερε ότι νεκρός, απο τη θεομηνία, είναι ακόμη

ένας άνθρωπος και συγκεκριμένα ένας ηλικιωμένος άντρας.

Ο τρίτος νεκρός από την κακοκαιρία στη Μάνδρα, σύμφωνα με την πυροσβεστική, είναι ένας άνδρας, ηλικίας περίπου 65 ετών, ο οποίος βρέθηκε σε προαύλιο χώρο, στην οδό Λεωνίδα Στάμου.

Μεγάλες καταστροφές έχουν προκληθεί, εκτός από τη Μάνδρα στη Νέα Πέραμο και την ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων. Τα ορμητικά νερά έκοψαν δρόμους, γκρέμισαν μάντρες σπιτιών, παρέσυραν αυτοκίνητα και πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα. Τα νερά σε πολλά σημεία έφτασαν σε πολύ μεγάλο ύψος, παρασύροντας ό,τι βρισκόταν στο διάβα τους.

Τα σωστικά συνεργεία κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για να απεγκλωβίσουν άτομα που είχαν παγιδευτεί στα σπίτια τους. Ολόκληρη η περιοχή έχει καλυφθεί από φερτά υλικά που έχουν κατέβει από το βουνό, κάτι που δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα.

Παρέμβαση εισαγγελέα για την καταστροφή στη Δυτική Αττική

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε η εικόνα καταστροφής που εμφανίζουν μετά τη θεομηνία περιοχές στη Δυτική Αττική όπου μέχρι στιγμής καταγράφονται τουλάχιστον επτά θάνατοι.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος έδωσε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να εντοπιστούν τα αίτια της καταστροφής στις περιοχές, ειδικά του Θριάσιου Πεδίου, και να διακριβωθεί αν προκύπτουν αδικήματα.

Ο κ. Ζαγοραίος ζητά, αν χρειαστεί, να κινηθεί σε βάρος υπαιτίων η αυτόφωρη διαδικασία για τη σύλληψη και προσαγωγή τους στον εισαγγελέα. Ανάμεσα στα αδικήματα που τίθενται στο στόχαστρο της έρευνας είναι και τυχόν πολεοδομικές παραβάσεις που επέδρασαν στον σχηματισμό φονικών ορμητικών χειμάρρων εντός των πόλεων που επλήγησαν από την ισχυρή βροχόπτωση.

Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Αλ. Τσίπρα στο Μαξίμου

Έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, για την τραγωδία στη Μάνδρα Αττικής, θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 15:30, με τη συμμετοχή των υπουργών Πάνου Σκουρλέτη, Νίκου Τόσκα, Δημήτρη Βίτσα, του γ.γ. του Υπουργείου Υποδομών, Γιάννη Δέδε, του αρχηγού της Πυροσβεστικής και της Περιφερειάρχου Αττικής, Ρένας Δούρου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Τσίπρας: Βαθιά θλίψη για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους από την καταστροφική καταιγίδα στη Μάνδρα

Τη βαθιά θλίψη του για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της καταστροφικής καταιγίδας στη Μάνδρα Αττικής εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Με μηνύματα του στο twitter ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι έδωσε εντολή να μεταβεί στην περιοχή κυβερνητικό κλιμάκιο.
«Έδωσα εντολή να μεταβεί στο σημείο κυβερνητικό κλιμάκιο, προκειμένου να συντονίσει με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τις επιχειρήσεις για την άμεση αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων και την αποκατάσταση των ζημιών από τη φυσική καταστροφή» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Μητσοτάκης: Ανείπωτη τραγωδία

Τη βαθιά του οδύνη για τις καταστροφές και τους νεκρούς στη δυτική Αττική εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ.Μητσοτάκης.
«Αυτό που συμβαίνει στη Μάνδρα είναι μια ανείπωτη τραγωδία.
Εκφράζω τη βαθιά μου οδύνη για τις καταστροφές, τις απώλειες περιουσιών και πάνω απ’ όλα για τους συνανθρώπους μας που χάθηκαν.
Η Πολιτεία πρέπει να σταθεί στο πλευρό των κατοίκων και να τους παράσχει το ταχύτερο δυνατόν κάθε δυνατή στήριξη» ανέφερε ο κ.Μητσοτάκης.

Θεοδωράκης: Το κομματικό κράτος αδιαφορεί εδώ και δεκαετίες

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης έκανε λόγο για τη διαχρονική αδιαφορία του κομματικού κράτους.
«Τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων από τις πλημμύρες.
Το κομματικό κράτος αδιαφορεί εδώ και δεκαετίες για τις υποδομές σε αυτές τις περιοχές, αφήνοντας τους πολίτες απροστάτευτους.
Μπράβο στην Πυροσβεστική και τα σωστικά συνεργεία που παλεύουν να σώσουν ότι σώζεται» τόνισε ο κ.Θεοδωράκης.

Την οδύνη του για τους νεκρούς από τη θεομηνία εξέφρασε ο ΠτΔ, Πρ.Παυλόπουλος
Εν τω μεταξύ, την οδύνη του για τα θύματα της θεομηνίας, που έπληξε την Δυτική Αττική και την αμέριστη συμπαράστασή του στους κατοίκους της περιοχής εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.
Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Προεδρίας, ο κ. Παυλόπουλος, από τις πρωινές ώρες, ενημερώνεται συνεχώς για την εξέλιξη της κατάστασης από την περιφερειάρχη κ. Ρένα Δούρου.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Πνίγηκαν στη βροχή Νέα Πέραμος, Μάνδρα και Μαγούλα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια και δρόμοι και να εγκλωβιστούν άνθρωποι. Δεν λειτουργούν σήμερα τα σχολεία.

Σοβαρά προβλήματα παρουσιάζονται στην Εθνική οδό, στο ύψος της Νέας Περάμου. Η πυροσβεστική καλεί τους πολίτες που έχουν σκοπό να μετακινηθούν προς τα εκεί, να το αποφύγουν.

Διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων και στο 2ο χιλιόμετρο της παλαιάς Εθνικής οδού Ελευσίνας – Θήβας, στην περιοχή Αγίας Σωτήρας, στη Μάνδρα, και στα δύο ρεύματα.

Προβλήματα όμως υπάρχουν και στη νέα Εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, στο ρεύμα προς Κόρινθο, και, καθώς στο 32ο χιλιόμετρο η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται στη δεξιά και τη μεσαία λωρίδα.

«Χαμός Κυρίου, τόσο νερό δεν έχει κατέβει ποτέ άλλοτε στην περιοχή. Τέτοια πλημμύρα δεν έχει ξαναγίνει, είναι πρωτόγνωρη η κατάσταση για την περιοχή», δήλωσε ο δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, μιλώντας στον Realfm.

«Τεράστιες ποσότητες νερού που κατεβαίνουν από τους χειμάρρους από το όρος Πατέρα. Έχει πλημμυρίσει η Νέα Πέραμος, όλοι σχεδόν οι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει, έχουν αποκοπεί οι είσοδοι, γιατί εκεί είναι τα ρέματα στην ανατολική και στη δυτική είσοδο της Νέα Περάμου. Έχουμε αρκετούς εγκλωβισμένους, δεν υπάρχει κίνδυνος. Είναι μία πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση», σημείωσε ο κ. Σταμούλης και προέτρεψε τους οδηγούς «να πάνε από Εθνική Οδό, η παλιά εθνική αυτή τη στιγμή είναι μη προσπελάσιμη».

Keywords
Τυχαία Θέματα