Μπαμπατζίμ χωρίς τον Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλο που έφυγε στα 78 του χρόνια

Ο ιδιοκτήτης της εταιρίας «Μπαμπατζίμ», εμβληματική μορφή της οινοποιΐας, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών και κηδεύτηκε στη Θεσσαλονίκη. Τον Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλο αποχαιρέτησαν συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοί του οινοπαραγωγοί και άνθρωποι του επιχειρείν.

Η εταιρεία ιδρύθηκε από τον παππού του, Σταύρο, το 1875, στην Κωνσταντινούπολη και από εκεί το 1922 με την ανταλλαγή πληθυσμών έφτασε στη Χρυσούπολη

Καβάλας. Ο Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος γεννήθηκε το 1940 στη Θεσσαλονίκη.

Επιλέγοντας τις ορεινές πλαγιές του Βερτίσκου, εγκατέστησε το 1971 στην περιοχή Όσσα, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη, τον πρώτο δοκιμαστικό αμπελώνα, ενώ 13 χρόνια αργότερα εμφάνισε για πρώτη φορά ροζέ κρασί από την ποικιλία Ξινόμαυρο, το οποίο αναγνωρίζεται ως τοπικός οίνος. Ανήσυχος αποσταγματοποιός και εκμεταλλευόμενος τις γνώσεις του, η εταιρία «Μπαμπατζίμ» παρουσιάζει το 1988 το “Τσίπουρο Μακεδονίας”, το πρώτο εμφιαλωμένο τσίπουρο, ενώ το 2000 άνοιξε το πρώτο επισκέψιμο οινοποιείο.

Σε ανάρτησή της στην ιστοσελίδα της, η Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος, της οποίας ο Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος υπήρξε «ιδρυτικό και ιδιαίτερα δραστήριο μέλος έχοντας διατελέσει πρώτος της πρόεδρος», χαρακτηρίζει τον εκλιπόντα ως «εμβληματική προσωπικότητα που εργάστηκε αδιάκοπα, έως το τέλος του, για το επώνυμο ποιοτικό ελληνικό κρασί, το τσίπουρο και το ούζο»

Keywords
Τυχαία Θέματα