Καλοπιάνει τις αγορές ο Τραμπ: «Εμπιστεύομαι Μνούτσιν και FED»

Ο Donald Trump εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στον υπουργό Οικονομικών, την Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ και την αμερικανική οικονομία την Τρίτη, σε μια κίνηση που σκοπό έχει να επιφέρει την ηρεμία στις χρηματοπιστωτικές αγορές, αφού το Bloomberg News ανέφερε ότι ο

πρόεδρος είχε συζητήσει την αποπομπή του επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας, με αιτία την αύξηση των επιτοκίων. Ο Trump δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα «αυξάνει τα επιτόκια πολύ γρήγορα», αλλά έχει «εμπιστοσύνη» στον υπουργό των Οικονομικών Steven Mnuchin, για τον οποίο δήλωσε: «Ναι, είναι πολύ ταλαντούχος άνθρωπος, πολύ έξυπνος άνθρωπος». Ερωτηθείς για τον επικεφαλής της FED Jerome Powell, ο Trump δήλωσε ότι «αυξάνει τα επιτόκια πολύ γρήγορα» ωστό ο πρόσθεσε ότι είναι πεπεισμένος ότι η FED "θα τα καταφέρει αρκετά σύντομα".

Το δολάριο ανέβηκε και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης μετοχών των ΗΠΑ κινήθηκαν ανοδικά την Τετάρτη μετά από μια ασταθή έναρξη, καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν τις δηλώσεις. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στον δείκτη S & P 500 σημείωσαν άνοδο 0,7% στις 7:26 π.μ. ώρα Νέας Υόρκης. Πρόκειται για την πρώτη άνοδο για συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σε δύο εβδομάδες και την μεγαλύτερη σε περισσότερες από τρεις εβδομάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα