ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ – ΟΙ ΚΟΚΟΡΟΜΑΧΙΕΣ ΚΑΙ Η ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ

ΦΑΡΜΑΚΑ: Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για μια πολύ…αμαρτωλή ιστορία. Αν διαβάσουμε προσεκτικά αυτά που όλοι οι πολιτικοί επισημαίνουν στις…κοκορομαχίες τους, ένα πρώτο συμπέρασμα βγάζουμε: Ότι είναι πολλά τα λεφτά που “παίζονται” σε αυτό το …χρηματιστήριο και πολύ μεγάλα τα αντικρουόμενα συμφέροντα.

Το δεύτερο συμπέρασμα είναι πως από τη στιγμή που γίνεται τόσος θόρυβος, αυτό σημαίνει ότι επί πολλά χρόνια διάφοροι πολιτικοί που υποτίθεται ότι ασχολούνταν με το θέμα, έκαναν την πάπια και φόρτωναν τον ελληνικό

λαό και τον προυπολογισμό με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ φέσια και έδιναν στους βιομήχανους, είτε Έλληνες είτε ξένους, το προνόμιο να θησαυρίσουν. (σ.σ. Ενοχλεί, αλλά έτσι είναι σύντροφοι).

Το τρίτο συμπέρασμα είναι ότι οι προηγμένες χώρες της Ε.Ε. καταναλώνουν φθηνά (ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΜΕΝΑ) γενόσημα φάρμακα σε ποσοστό άνω του 60% και την ίδια στιγμή, εμείς εδώ οι …κιμπάρηδες, καταναλώνουμε μόλις 20% γενόσημα και το 80% είναι…φιρμάτα με πατέντες φάρμακα που τα χρυσοπληρώνουμε.

Το τέταρτο συμπέρασμα είναι, ότι για να σταματήσει αυτό το οργιώδες πάρτι των συμφερόντων, έπρεπε να έλθει η τρόικα προκειμένου κάποιοι να αρχίσουν να σκέπτονται τα αυτονόητα. Δυστυχώς, ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ και σταδιακά να οδηγήσουμε τα γενόσημα που παράγει στην κατανάλωση με νορμάλ τιμές, ενισχύσαμε τους αεριτζήδες της παρέας, που τώρα το παίζουν…αντιμνημόνιο και αντίσταση καθώς χάνουν την κότα που τους έκανε τα χρυσά αυγά.

Έτσι ξαφνικά λοιπόν, ο συντηρητικός επιχειρηματίας που βλέπει κόκκινο και αλλάζει δρόμο, έγινε ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ και απαρνήθηκε τον Σαμαρά και τον δεξιό Άδωνι. Παράλογο; Καθόλου! Αυτά έχει η ζωή…

Το πέμπτο συμπέρασμα είναι ότι οι πολιτικοί των κομμάτων, είτε κυβερνητικοί, είτε αντιπολιτευόμενοι, ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ να καθίσουν σε ένα τραπεζι και να καταλήξουν σε απόφαση για το σημαίνον αυτό εθνικό θέμα. Σε απόφαση, χωρίς παπαρολογίες, που να εξυπηρετεί το τρίπτυχο: ΦΘΗΝΟ ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ – ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΑΦΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΕΞΑΓΩΓΕΣ – ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΣΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ.

Απούσης της απλής λογικής, καταλήγουμε σε κόντρες του στυλ “εδώ το φθηνό φάρμακο”, “εδώ ο καλύτερος φαρμακέμπορας”, που δεν οδηγούν πουθενά και θίγουν τη νοημοσύνη των εκατομμυρίων Ελλήνων.

Βασίλης Βαλαμβάνος, [email protected]

Original article: ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ – ΟΙ ΚΟΚΟΡΟΜΑΧΙΕΣ ΚΑΙ Η ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ.

Keywords
Τυχαία Θέματα