ΦΑΡΜΑΚΑ: ΣΤΗΝ ΑΡΕΝΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ – ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΤΡΟΙΚΑ – ΒΓΗΚΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΟΙ…ΧΟΡΗΓΟΙ

ΦΑΡΜΑΚΑ: Τα μεγάλα μαχαίρια βγήκαν. Η μεγάλη πολιτική κόντρα είναι εδώ. Τα συμφέροντα έχουν χάσει το μπούσουλα και η τρόικα …δικαιώνεται! Τέτοιος χαμός, λένε οι τροικανοί, σημαίνει ότι γίνεται εδώ μεγάλο πανηγύρι…

Διαβάστε τι λένε τα κόμματα, διαβάστε προσεκτικά τι λέει στην ανακοίνωσή του ο ΣΦΕΕ και βγάλτε τα συμπεράσματυά σας.

Κυβέρνηση προς ΣΥΡΙΖΑ:

Είστε με το λαό ή με τα συμφέροντα;

Στις αιτιάσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης με αιχμή την τροπολογία για τα φάρμακα απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, καλώντας τον να αποφασίσει «εάν είναι με τον λαό ή με τα συμφέροντα».

«Αύριο η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά ψηφίζει τη μείωση της τιμής όλων των φαρμάκων. Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει μέχρι αύριο να αποφασίσει: Είναι με τον λαό ή με τα συμφέροντα;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΑΔΩΝΙΣ: ΜΕ ΠΙΕΖΟΥΝ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΩ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Πιέσεις από φαρμακοβιομηχάνους για να μην περάσει στη Βουλή η επίμαχη τροπολογία για τα φάρμακα, αποκάλυψε ότι δέχεται ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στη Βουλή ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πολύ χαρακτηριστικά «Μόνο εγώ ξέρω τι πιέσεις έχω δεχτεί από φαρμακοβιομηχάνους να μην περάσει αυτή η τροπολογία» ενώ εξαπέλυσε εκ νέου επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση που κρατά στην επίμαχη ρύθμιση τονίζοντας ότι η ψήφος της αξιωματικής αντιπολίτευσης –την Τετάρτη κατά την ονομαστική ψηφοφορία- αν είναι αρνητική, θα τη συνοδεύει μια ζωή.

Μάλιστα επικαλούμενος το επιχείρημα το ΣΥΡΙΖΑ που όπως είπε ο Υπουργός, είναι ότι θα χάσουν λεφτά οι Έλληνες φαρμακοβιομήχανοι, ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε ότι τα 3/4 από τα φάρμακα που μειώνονται αφορούν ξένες φαρμακοβιομηχανίες και το 1/4 ελληνικές.

Πάντως, ο κ. Γεωργιάδης σε μια ύστατη προσπάθεια να πείσει τον ΣΥΡΙΖΑ να υπερψηφίσει την τροπολογία δήλωσε διαθέσιμος να τον καλέσουν την Τρίτη στην Κουμουνδούρου για να εξηγήσει γραμμή- γραμμή τι λέει η τροπολογία.

Α. ΤΣΙΠΡΑΣ: Επίθεση σε Σαμαρά, Άδωνι για τα φάρμακα – “Τέλος τα επικοινωνιακά κολπάκια” – Ζητά απόσυρση της τροπολογίας

Επίθεση στην Πρωθυπουργό αλλά και τον υπουργό Υγείας για το θέμα των φαρμάκων εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Σε συνέντευξη Τύπου για το θέμα, ο κ. Τσίπρας ζήτησε την απόσυρση της επίμαχης τροπολογίας και την ανάληψη πρωτοβουλίας από την κυβέρνηση για 10ήμερο διαλόγου και διαβούλευσης με τους φορείς για το ζήτημα της φαρμακευτικης δαπάνης καθώς και «να σταματήσουν να παίζουν επικοινωνιακά κολπάκια και παχνιδάκια».

Αν πραγματικά η κυβέρνηση έχει στόχο τη μείωση της δαπάνης και νοιάζεται για την εξασφάλιση της επάρκειας σε φάρμακα ας έρθει σε διάλογο, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Σημείωσε μάλιστα ότι «αν δεν το κάνει και επιμείνει στην ψήφιση της τροπολογίας αυτό «θα σημαίνει ότι μόνος της στόχος είναι να εξυπηρετήσει συμφέροντα και ότι θα είναι υπόλογη για τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στη δημόσια υγεία.

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, «η κυβέρνηση και ο υπουργός Υγείας δεν μπορούν να παίζουν με την χώρα και την υγεία του ελληνικού λαού». «Ο κόσμος ξέρει πολύ καλά ποιός κάνει φτηνή πολιτική και ποιός έχει στόχο την κοινωνική πολιτική και το δημόσιο συμφέρον. Το έχει μάθει στους μήνες αναμονής για ένα ραντεβού στον υπό διάλυση ΕΟΠΥΥ, στα ράτζα των νοσοκομείων, όταν αναγκάζεται να αγοράσει μόνο τους τα φάρμακα», ανέφερε.

«Η αγωνία του ΣΥΡΙΖΑ», όπως είπε, «είναι η επάρκεια σε φάρμακο» και «η δυνατότητα όλου του πληθυσμού να έχει πρόσβαση σε φτηνό και ποιοτικά ελεγχό φάρμακο».

Χαρακτήρισε ακόμη «αστειότητες» τις κατηγορίες του υπουργού Υγείας για τον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», καλώντας μάλιστα τον κ. Γεωργιάδη να ανασκευάσει και να ζητήσει συγγνώμη από τους δημοσιογράφους του σταθμού.

ΠΑΣΟΚ: Μείωση τιμής φαρμάκων – Αστείες οι δικαιολογίες του ΣΥΡΙΖΑ

Η πρωτοβουλία της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ να καταθέσει ονομαστική ψηφοφορία για τη διάταξη με την οποία μειώνονται οι τιμές σε 6.000 φάρμακα, απεδείχθη ιδιαίτερα σημαντική. Επί 5 ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ ψελλίζει αστείες δικαιολογίες και αδυνατεί να εξηγήσει τον λόγο που επιβάλλει την αρνητική στάση του για την ψήφιση μιας διάταξης, η οποία εξυπηρετεί σαφέστατα τα συμφέροντα των πολιτών και των ασφαλιστικών ταμείων. Οι σχέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τις πολυεθνικές του φαρμάκου έγιναν σε αυτό το διάστημα απόλυτα ορατές. Και έφθασαν δυστυχώς εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ στο σημείο να υπονομεύουν ανοιχτά τον ΕΟΦ, και να δημιουργούν αδικαιολόγητα σκιές για την δημόσια υγεία προκειμένου να «θολώσουν τα νερά» για τις επιλογές τους.

Η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει απόλυτα στη θέση της καταλογίζοντας τις ευθύνες σ’ όσους αρνήθηκαν θετική ψήφο στη διάταξη για τη μείωση της τιμής των 6.000 φαρμάκων. Και καλούμε τον Υπουργό να μην δεχθεί την απαράδεκτη πρόταση του κ. Τσίπρα για την αναβολή ψήφισης της διάταξης (παραπομπή στις καλένδες). Και δηλώνουμε εκ των προτέρων ότι ζητάμε από το Υπουργείο, και θα στηρίξουμε διάταξη ανάλογης μείωσης και για άλλα φάρμακα, ώστε να εξυγιανθεί πλήρως μια κατάσταση που υπονόμευε τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων.

Η ΔΗΜΑΡ ΨΗΦΙΖΕΙ ΜΕΙΩΣΗ

Η ΔΗΜΑΡ θα ψηφίσει θετικά για την τροπολογία για τη μείωση των τιμών των φαρμάκων που προωθεί ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης., τονίζοντας ότι «η ρύθμιση αποτελεί ένα βήμα για τη μείωση της τιμής των φαρμάκων προς όφελος των πολιτών».

ΚΚΕ: ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ

Η αντιπαράθεση της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τον πόλεμο ανάμεσα στους φαρμακοβιομήχανους για τη διεκδίκηση μεγαλύτερου μέρους της αγοράς που σχετίζεται με την έρευνα, την παραγωγή και τη διακίνηση του φαρμάκου ως εμπορεύματος. Αυτή είναι η βάση της αντιπαράθεσής τους που εκφράζεται είτε ως αντιπαράθεση ανάμεσα στους Έλληνες και ξένους φαρμακοβιομήχανους, είτε ανάμεσα στις ασιατικές και ευρωπαϊκές φαρμακοβιομηχανίες, είτε ανάμεσα στα πρωτότυπα και αντίγραφα φάρμακα. Ανάλογες αντιθέσεις και ανταγωνισμοί εκφράζονται και από άλλους βιομηχανικούς κλάδους.

Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν τα “διαφορετικά χέρια που νίβουν το ίδιο πρόσωπο”, τους φαρμακοβιομήχανους και τα διαφορετικά τμήματά τους ανάλογα με τη συνταγή διαχείρισης που έχουν για την καπιταλιστική ανάπτυξη. Είναι υπέρ των κρατήσεων από τους μισθούς των εργαζομένων και υπέρ των πληρωμών των ασθενών για φάρμακα και υπηρεσίες Υγείας και μόνο για τους εξαθλιωμένους να παρέχονται ορισμένες δωρεάν υπηρεσίες από το κράτος και από τα “δίκτυα φιλανθρωπίας” που δε στοιχίζουν.

Να προχωρήσει στον επαναπροσδιορισμό των διατάξεων που αφορούν στη νέα τιμολόγηση των φαρμάκων στη χώρα, καλεί την κυβέρνηση ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ).

«Η απόφαση για κατάργηση του κατώτατου πλαφόν τιμής με βάση τις τρεις χαμηλότερες της Ευρώπης, διακυβεύει την εξασφάλιση της κυκλοφορίας φαρμάκων στην ελληνική αγορά. Η κατάργηση από την Ελλάδα του αντικειμενικού προσδιορισμού των φαρμάκων με βάση τις τρεις χαμηλότερες τιμές και η υιοθέτηση μεθόδου για οριζόντια μείωση της τάξης του 50% για τα off patent, αποτελεί ακόμη μία νέα “αγορανομική” πρωτοτυπία, η οποία θα εξαναγκάσει σε αθρόες αποσύρσεις και επανεξαγωγές φαρμάκων από την ελληνική αγορά, ενώ θα προκαλέσει και τη δραματική μείωση των τιμών των ελληνικών γενοσήμων, που στηρίζουν την εγχώρια βιομηχανική παραγωγή, η οποία με αυτές τις τακτικές οδηγείται στην εξαφάνισή της» επισημαίνει ο ΣΦΕΕ σε σημερινή του ανακοίνωση.

Ο ΣΦΕΕ αναφέρει, επίσης, πως θα υπάρξουν άμεσες αρνητικές επιπτώσεις και στην τιμολόγηση φαρμάκων σε ευρωπαϊκές ή άλλες χώρες, χωρίς η χώρα μας να έχει κανένα όφελος από αυτό και προειδοποιεί ότι οι συνέπειες της εξαθλίωσης της φαρμακευτικής περίθαλψης των Ελλήνων θα είναι πολύ μεγάλες και δυστυχώς μη προβλέψιμες.

Original article: ΦΑΡΜΑΚΑ: ΣΤΗΝ ΑΡΕΝΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ – ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΤΡΟΙΚΑ – ΒΓΗΚΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΟΙ…ΧΟΡΗΓΟΙ.

Keywords
φαρμακα, τροικα, μπροστα, φαρμακα, μπροστα, αδωνις γεωργιαδης, αλέξης τσίπρας, σημαίνει, σφεε, συριζα, σαμαρας, τσιπρας, βουλη, αποσυρση, εοπυυ, ΠΑΣΟΚ, ψηφοφορία, εοφ, βιωσιμότητα, δημαρ, μειωση, αδωνις, ΚΚΕ, κυβερνηση, νέα, ελλαδα, original, τελη κυκλοφοριας, αποσυρση αυτοκινητων 2011, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, μειωση μισθων, γενοσημα, τελος του κοσμου, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, αλέξης τσίπρας, κομματα, υιοθετηση, χωρες, το θεμα, αιχμη, βημα, δωρεαν, εοφ, θεμα, κοντρα, σημερινη, σφεε, υγεια, αγορα, αγωνια, αδωνις, βιωσιμότητα, γινεται, διαστημα, δυνατοτητα, δημοσιο, δυστυχως, ειπε, ερευνα, ζωη, ζητα, ιδιο, υπηρεσιες, κυβερνηση, λεφτα, λογο, μαχαιρια, μηνες, μειωση, οφελος, προβληματα, ραντεβου, ρυθμιση, συνταγη, τριτη, ψηφοφορία, χωρα, ιδιαιτερα, υπουργειο, σημαίνει, θετικα, υγειας, χερια
Τυχαία Θέματα