ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΤΡΟΙΚΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ – ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Την αισιοδοξία του ότι η διαπραγμάτευση με την Τρόικα θα ολοκλκηρωθεί μέχρι τις 9 Δεκέμβριου ώστε, όπως είπε χαρακτηριστικά, να μπούμε στην ελληνική προεδρία απερίσπαστοι, εξέφρασε το βράδυ της Τρίτης ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

Μετά από 4,5 ώρες παραμονής στο Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Στουρνάρας

υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δουλεύει νυχθημερόν για να επιτευχθεί συμφωνία το συντομέτρον δυνατόν

Σε ερώτηση αν ξανασκέφτηκε τη δήλωσή του ότι δεν υπάρχει υπερφορολόγηση στην Ελλάδα, ο υπουργός Οικονομικών επέμεινε στις δηλώσεις του και είπε ότι τα έσοδα στην Ελλάδα από τη συγκεκριμένη κατηγορία είναι χαμηλότερα από το μέσο όρο της Ευρωζώνης.

ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ

Όπως έγινε γνωστό ξεκινά άμεσα η αξιολόγηση των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου, ενώ το δεύτερο κύμα κινητικότητας θα προέλθει από τον ΕΟΠΥΥ, τους ΟΤΑ και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, υπήρξε ενημέρωση από τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για την επιτυχημένη ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων.

Όπως αποφασίστηκε, σε 15 μέρες θα ξεκινήσει η επανατοποθέτηση 2.858 δημοτικών αστυνομικών ενώ στη συνάντηση υπήρξε ενημέρωση και για το δεύτερο κύμα κινητικότητας, άλλων 12,500 υπαλλήλων, που θα γίνει τους πρώτους μήνες του 2014.

Και 10.000 προσλήψεις!

υπήρξε προγραμματισμός για προσλήψεις μέσα στο 2014 οι οποίες, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, θα ξεπεράσουν τις 10.000. Οι προσλήψεις αυτές θα αφορούν στο χώρο της υγείας και συγκεκριμένα ΜΕΘ και κέντρα υγείας. Επίσης αναμένεται να γίνουν προσλήψεις στο χώρος της ασφάλειας και τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι επόμενες 5.000 προσλήψεις που έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση αναμένεται να γίνουν το 2015.

Original article: ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΤΡΟΙΚΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ – ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.

Keywords
Τυχαία Θέματα