Κρίνονται όλα στο Eurogroup – Στο τραπέζι η πρόταση των δανειστών – Θα συζητηθούν και capital controls

Η συνεδρίαση του Eurogroup θα ξεκινήσει κανονικά στις 3 μμ (ώρα Ελλάδος) και θα αξιολογήσει την κατάσταση, μετά την ανακοίνωση για δημοψήφισμα από τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Αυτό ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Μισέλ Ρέινς, εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ,

σημειώνοντας, παράλληλα, ότι η πρόταση των θεσμών παραμένει στο τραπέζι των συνομιλιών.

Τέλος, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Γ. Ντάισελμπλουμ, αυτή τη στιγμή διεξάγεται κανονικά η Ομάδα Εργασίας της Ευρωζώνης (EWG), για να προετοιμάσει τις εργασίες των υπουργών οικονομικών στην Ευρωομάδα.

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Για απόσυρση της πρότασης των δανειστών προς την Ελλάδα κάνουν λόγο πηγές των Βρυξελλών.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της Ε.Ε. η Ευρωζώνη είναι έτοιμη να συζητήσει το Plan B για την Ελλάδα, μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, με ερώτημα ναι ή όχι στην πρόταση των θεσμών.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup θα συζητηθεί το ενδεχόμενο επιβολής capital controls.

Σημειώνεται ότι σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο επικεφαλής της ομάδας διαπραγμάτευσης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, θα συναντηθούν με τον διοικητή της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, προκειμένου να ζητήσουν στήριξη για τις ελληνικές τράπεζες.

Keywords
Τυχαία Θέματα