Αναβρασμός στα κόμματα – Έκτακτη συνεδρίαση του άτυπου πολιτικού συμβουλίου της ΝΔ

Με απόφαση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στις 10.30 το πρωί θα συνεδριάσει εκτάκτως το άτυπο πολιτικό συμβούλιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η συνεδρίαση θα γίνει στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη Συγγρού.

Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για

τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει πως «ο κ. Τσίπρας έφερε τη χώρα σε απόλυτο αδιέξοδο, ανάμεσα σε μια απαράδεκτη συμφωνία και στην έξοδο από την Ευρώπη». Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά «η απαράδεκτη συμφωνία των «θεσμών», ελάχιστα διαφέρει από εκείνη που ο ίδιος πρότεινε πριν λίγες μέρες,» και επισημαίνει πως « σήμερα ο κ. Τσίπρας οδηγεί σε δημοψήφισμα με ερώτημα ουσιαστικά Ναι ή Όχι στην Ευρώπη» προτείνοντας, όπως λέει, « ρήξη με όλους τους εταίρους και έξοδο από το ευρώ»,

Ο κ. Σαμαράς χαρακτηρίζει τον κ. Τσίπρα «μοιραίο, αδύναμο και ανεύθυνο, και τον κατηγορεί πως απομονώνει τη χώρα από την Ευρώπη, διχάζει τον Ελληνικό λαό και ρίχνει στις πλάτες του τις ευθύνες που δεν μπορεί να αναλάβει ο ίδιος. «Η ευρωπαϊκή ταυτότητα είναι κατάκτηση της Ελλάδας. Και η Νέα Δημοκρατία προφανώς τάσσεται με το μέτωπο της Δημοκρατίας και της Ευρώπης. Όχι υπέρ εκείνης ή της άλλης συμφωνίας. Αλλά υπέρ της Ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας. Γιατί κάθε άλλη θέση θα ήταν ολέθρια, κοινωνικά και εθνικά για την Πατρίδα μας» τονίζει ο κ. Σαμαράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα