Δημοψήφισμα! Η νύχτα έβγαλε …Επίσκοπο και η αυγή…Μητροπολίτη – Το χρονικό των εξελίξεων

Το χρονικό των εξελίξεων

Τσίπρας: Απαντάμε με δημοψήφισμα στο τελεσίγραφο – Ο Πρωθυπουργός προτείνει «όχι»

– Συνάντηση Δραγασάκη-Τσακαλώτου με Ντράγκι το Σάββατο

– Σύγκληση της Βουλής στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου

– Τηλεδιάσκεψη των διοικητών της ΕΚΤ

το πρωί της Κυριακής

– Αιφνιδιασμός στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

– Πολιορκία στα ΑΤΜ των τραπεζών

– Ο Τσίπρας επικοινώνησε με τον Ντράγκι

– Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ τις 10:00 του Σαββάτου

– Στις 10.30 συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο της Νέας Δημοκρατίας

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΟΚ

Ν. Παππάς: Είναι μια πολύ καλή νύχτα, θα ξημερώσει μια πολύ καλή μέρα. Ο λαός μας θα ψηφίσει «όχι». Υπάρχει ένα ερώτημα άσκησης πολιτικής. Καλώ τους ακραίους κύκλους να μην παίξουν με τη σταθερότητα του κοινού νομίσματος.

«Στον εκβιασμό απαντάμε με δημοκρατία. Στις μονοπωλιακές αγορές με την θέληση των πολιτών. Στον άγριο νεοφιλελευθερισμό με κοινωνική δικαιοσύνη» έγραψε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter.

«Να ψηφίσει ο ελληνικός λαός “όχι” στη παράδοση της ανεξαρτησίας και της κυριαρχίας μας», δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. Το όχι στο δημοψήφισμα αποτελεί ναι στην δημοκρατική Ευρώπη ανέφερε ο κ. Καμμένος. Η ελληνική κυβέρνηση έκανε τη μέγιστη προσπάθεια να βρεθεί λύση στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής. Φτάσαμε κοντά σε συμφωνία, αλλά εκείνη τη στιγμή οι θεσμοί ζήτησαν να μειώσουμε τις δαπάνες για την άμυνα της χώρας. Μας ζήτησαν αυξήσουμε τον ΦΠΑ. Μας ζήτησαν να παραδώσουμε την εθνική μας κυριαρχία. Μιλάμε για απαίτηση να ταπεινωθεί ένας λαός, ζητούν να διαλυθεί μία Ευρώπη της δημοκρατίας.

Το «όχι» σημαίνει ένα μήνυμα ελπίδας σε όλη την Ευρώπη τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Η απόφαση της κυβέρνησης δικαιώνει τη δημοκρατική επιταγή και τη λαϊκή εντολή. Οι μνημονιακοί εκβιασμοί αποτελούν βία κατά του Συντάγματος και της Δημοκρατίας. Την απάντηση αντίστασης θα δώσει ο λαός. Η κυβέρνηση ανέλαβε μία ιστορική πρωτοβουλία. Ένα όχι σημαίνει ό,τι ιστορικά σημαίνει ένα όχι του λαού.

Π. Κουρουμπλής: H πρωτοβουλία να κατατεθεί στη Βουλή πρόταση για δημοψήφισμα είναι μέρος της διαπραγμάτευσης.

Ν. Φίλης: Ήταν αναμενόμενη πρωτοβουλία, μετά από όσα έγιναν στις Βρυξέλλες . Ο λαός θα ψηφίσει με μεγάλο ποσοστό «όχι» στον εκβιασμό των πιστωτών.

Γ.ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ στο twitter: H Δημοκρατία χρειαζόταν μια τονωτική ένεση στην €ζώνη. Μόλις την δώσαμε! Ας αποφασίσει ο λαός (Ενδιαφέρον πόσο ριζοσπαστικό ακούγεται αυτό!)

Keywords
Τυχαία Θέματα