Zerofund: Πρώτη δημόσια εμφάνιση και υποστήριξη 12 ελληνικών startups

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου στον πολυχώρο The Hub Events στις 7.00 το απόγευμα πραγματοποιείται μια εκδήλωση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ελληνική startup σκηνή.

Το Zerofund μια πλατφόρμα δικτύωσης,γέφυρα χρηματοδότησης για ελληνικές startups και συμμετοχής σ’ ένα acceleration πρόγραμμα στις ΗΠΑ,το Mindethebridge ολοκλήρωσε την πρώτη φάση του λαμβάνοντας συνολικά 153 αιτήσεις από ελληνικές startups.

Οι 12 startups που έκοψαν το νήμα περνώντας

στην δεύτερη φάση, θα παρουσιάσουν την ιδέα τους μπροστά στο κοινό αυτή την Παρασκευή, ζητώντας την έμπρακτη οικονομική τους υποστήριξη. Σημειώνεται ότι από τις 6-22 Μαρτίου οι δώδεκα ιδέες διαθέτοντας καθεμία το δημόσιο προφίλ της στο zerofund.org δέχονταν εικονικά χρήματα και πολύτιμο feedback από το κοινό.

Στόχος για καθεμία από τις 12 ομάδες είναι να συγκεντρώσει κατά το ελάχιστο το ποσό των 700 ευρώ, που θα χρηματοδοτήσει την παραμονή της στους συνεργατικούς χώρους εργασίας Colab και 123P.

Οι ομάδες που θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν το παραπάνω ποσό θα κληθούν να αναπτύξουν το προϊόν/υπηρεσία (minimum viable product) και να το λανσάρουν συγκεντρώνοντας όσους περισσότερους χρήστες μπορούν, με τελική προθεσμία την 23η Απριλίου.

Η ελληνική startup που θα καταφέρει στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να χτίσει το καλύτερο προϊόν/υπηρεσία θα ετοιμάσει τις βαλίτσες της για ΗΠΑ όπου θα λάβει χρηματοδότηση ύψους 65.000 δολλαρίων από το Mindethebridge και θα συμμετάσχει στο τριμηνιαίο εκπαιδευτικό του πρόγραμμα (acceleration program).

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε την σελίδα της εκδήλωσης στο facebook.

Της Ελένης Νάτση

Keywords
Τυχαία Θέματα