Στέλιος Σταυρίδης: Αναλαμβάνει επίσημα το ΤΑΙΠΕΔ

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής η τοποθέτηση του Στέλιου Σταυρίδη στη θέση του επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ.

«ΤΑΙΠΕΔ για μένα σημαίνει αξιοποίηση της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», δήλωσε ο κ. Στ. Σταυρίδης, η τοποθέτηση του

Ο κ. Σταυρίδης εμφανίστηκε υπέρμαχος της διαφάνειας που πρέπει να διέπει όλες τις συμβάσεις παραχώρησης και υπέρ της τήρησης των περιβαλλοντικών

όρων, ενώ απαντώντας στα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης, η οποία έκανε λόγο για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, είπε πως «ξεπούλημα είναι η μη αξιοποίηση για δεκαετίες των ακινήτων του δημοσίου» και ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το ξενοδοχείο King George «που μένει δέκα χρόνια αναξιοποίητο».

Ο κ. Σταυρίδης δέχθηκε επίμονες ερωτήσεις από τους βουλευτές για το σχέδιο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας ιδιαιτέρως δε για την παραθαλάσσια ζώνη του Σαρωνικού και δεσμεύτηκε ότι θα είναι σε θέση να ενημερώσει λεπτομερώς τα μέλη της επιτροπής σε νέα συνεδρίαση όταν ενημερωθεί κι εκείνος.

Όσον αφορά τις απολαβές του είπε ότι θα αμείβεται μηνιαίως με 5.000 ευρώ μικτά, δηλαδή 2.900 ευρώ καθαρά. Επανέλαβε δε ως απελθών πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ ότι από τις μειώσεις των τιμολογίων που θα ανακοινωθούν «θα εκπλαγούν όλοι».

Keywords
Τυχαία Θέματα