Wilbur Ross: Δεν λύθηκαν τα προβλήματα της Ευρώπης με τα stress tests

Ο Αμερικανός μεγαλοεπενδυτής Wilbur Ross, σημειώνει ότι τα τεστ αντοχής διόρθωσαν μόνον ένα από τα προβλήματα που ταλαιπωρούν την περιοχή.

“Ο φόβος που είχε ο κόσμος ήταν ότι θα συνέβαινε μια νέα κατάρρευση του χρηματοοικονομικού κλάδου, γεγονός που θα οδηγούσε την υπόλοιπη Ευρώπη σε σοβαρή ύφεση”, ανέφερε ο Wilbur Ross σε συνέντευξή του. “Δεν νομίζω ότι κάποιος εξακολουθεί να το πιστεύει πια, αυτό όμως δεν σημαίνει

ότι τα προβλήματα της Ευρώπης έχουν λυθεί”.

Η Ευρώπη δεν έχει αναρρώσει πλήρως από το παγκόσμιο πιστωτικό κραχ και την κρίση χρέους, η Ευρωζώνη έχει υποστεί δυο υφέσεις από το 2008 και η ανάκαμψη από την τελευταία το 2013 είναι ακόμα αδύναμη. Σύμφωνα με τον Ross, η κρίση χρέους πρέπει να αντιμετωπιστεί και οι ιθύνοντες οφείλουν να ασπαστούν την υιοθέτηση μιας διαφορετικής οικονομικής πολιτικής, που θα περιλαμβάνει και μια πιο ελαστική εργατική νομοθεσία, ενώ η δεύτερη πρόκληση εντοπίζεται και στην αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg, “τα τεστ αντοχής της ΕΚΤ άμβλυναν τις ανησυχίες, καθώς απέδειξαν πως οι τράπεζες δεν πρόκειται να απειλήσουν την οικονομία” και συμπλήρωσε “(οι τράπεζες) κατάφεραν να επιτύχουν το σκοπό τους, καθώς κανένας επενδυτής δεν πιστεύει πλέον πως συνιστούν τη μεγαλύτερη απειλή της Ευρώπης. Τα stress tests πέραν τούτου όμως, δεν επίλυσαν κάποιο άλλο από τα πάμπολλα προβλήματα της Ευρωζώνης” αντέτεινε.

Keywords
Τυχαία Θέματα